Кому із людей, старших за 60 років, можна виходити на роботу

3311 0
Хоча старші люди є в групі ризику і мають перебувати на самоізоляції, декому з них Міністерство охорони здоров'я дозволяє вийти на роботу.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу назвав категорії людей, старших за 60 років, які попри карантин і вимогу про самоізоляцію можуть виходити на роботу.

Ідеться про:

  • державних службовців і працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, 
  • народних депутатів України та депутатів місцевих рад, 
  • суддів,
  • військовослужбовців та працівників Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

Читайте також: У Львові частково послабили карантин. Що запрацює від завтра

Також на роботу можуть виходити люди, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:

  • провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, у сферах інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонній промисловості,
  • надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я,
  • є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню,
  • включені до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави,
  • є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Читайте також: Кого найчастіше звільняли у Львові. Соціологиня про роботу в часи карантину

Водночас Максим Степанов нагадав, що 70% померлих від коронавірусу в Україні – це люди, старші за 60 років. Тож якщо вони виходять на роботу, то повинні носити маски, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!