Кому із мешканців Львівщини робитимуть швидкі тести на коронавірус

3027 0
Перші тестування розпочали сьогодні у Пустомитівському районі, завтра-післязавтра будуть в інших районах.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Швидкі тести проводитимуть для мешканців Львівщини, які повернулись в Україну впродовж двох останніх тижнів. Також тестування проводитимуть тим, хто контактував із хворими на коронавірус. Про це розповів в. о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

Читайте також: Експрес-тести не помічні. Що треба знати про швидкі тести на виявлення коронавірусу

«Плануємо тестувати всіх осіб, які повернулися з-за кордону і перебувають на домашній самоізоляції. Також тестуватимемо всіх тих, хто контактував із пацієнтами з підтвердженим діагнозом коронавірус. Безкоштовним експрес-тестуванням охопимо також медичних працівників», – сказав він.

У планах – тестувати водіїв, продавців та інші категорії, які контактують із людьми і є в зоні ризику.

Перші тестування розпочали сьогодні у Пустомитівському районі, завтра-післязавтра будуть в інших районах. Зокрема у Пустомитівському районі запрацювали 4 мобільні групи у складі сімейного лікаря, медичної сестри, які проведуть експрес тестування за визначеними маршрутами на території району.

Читайте також: «Маска на мільйон». Що не так на ринку найпершого засобу захисту

За словами керівника департаменту охорони здоров’я, у розпорядженні фахівців – 6 тисяч експрес-тестів, які надійшли із Китаю. Ще 20 тисяч має надійти від ІТ-кластеру у межах співпраці масового тестування мешканців Львівщини.

Нагадаємо, що у Львові експрес-тестами будуть тестувати на коронавірус водіїв громадського транспорту, медиків, а також соціальних працівників.

Додамо, є два види тестів на коронавірус: експрес-тести і тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Останнє є більш точним та швидшим, утім на Львівщині є лише дві тест-системи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!