Кому медики можуть відмовити в госпіталізації через карантин. Пояснення МОЗ

2188 0
Остаточне рішення у випадку перенесення госпіталізацій ухвалює лікар, зважаючи на стан пацієнта.
Ілюстративне фото: Galka.if

Ілюстративне фото: Galka.if

Медичні заклади можуть обмежувати планову госпіталізацію і операції для пацієнтів у тих населених пунктах, що потрапили до «помаранчевої зони». Як повідомив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, обмеження стосуються тих госпіталізацій, відкладення яких жодним чином не несе загрози життю чи здоров’ю людини.

Обмеження на планову госпіталізацію й операції не стосуватимуться, приміром, пацієнток із ускладненим протіканням вагітності або пологів, а також новонароджених і пацієнтів з онкозахворюваннями.

Читайте також: Унікальний випадок. У Львові 51-річну жінку із Covid-19, яка 47 днів перебувала у реанімації, перевели у звичайне відділення

Додамо, що остаточне рішення у випадку перенесення госпіталізацій ухвалює лікар, зважаючи на стан пацієнта.

Нагадаємо, що віднині, 14 вересня, в Україні почав діяти новий поділ на карантинні зони. Так, Львів надалі залишився в «помаранчевій», однак два райони міста увійшли до «червоної».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!