Кому на Львівщині готуватись до мобілізації?

6788 0
В Україні оголошено третю хвилю мобілізації у Збройні Сили України. 22 липня, у вівторок, Верховна Рада України затвердила відповідний указ президента України Петра Порошенка. Кому цього разу готуватись йти до війська – дізналось Tvoemisto.tv.

Відповідний закон прийнято у зв’язку з «поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави», через концентрацію військ на кордоні з боку Росії та небезпеку державній незалежності України.

Мобілізацію проведуть на території всіх областей, в тому числі й Львівщини. Процес триватиме 45 днів (з моменту затвердження указу ВРУ).

Мобілізації підлягають громадяни віком від 25 до 60 років, які мають досвід служби у ЗСУ чи інших військових формуваннях, мають військові спеціальності, офіцери у відставці – усе залежно від потреб тих чи інших частин.

Військові не називають, скільки людей мобілізують на Львівщині: «Стільки, скільки буде потрібно Батьківщині. Також можливі часткові ротації людей та техніки», – розповів tvoemisto.tv керівник Західного регіонального регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк. Скільки осіб підпадає під критерій часткової мобілізації – також конфіденційна інформація.

Указ президента створює додаткові умови для доукомплектування потреб Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України військовозобов'язаними та резервістами відповідно до мобілізаційних планів. Це дозволить додатково привести у бойовий стан 15 бойових частин та 44 частини бойового забезпечення для забезпечення потреб оборони, пише Українська правда.

Зазначимо, окрім призову громадян місцеві органи влади та підприємства, установи та організації усіх форм власності зобов’язали при потребі надавати майно – (тимчасово) будівлі, споруди, земельні ділянки, транспорт та інші матеріально-технічні засоби, а також послуги для ЗСУ, Нацгвардії та інших військових формувань України.

Читайте також: Як у Львові можна допомогти військовим у зоні АТО


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!