Кого у Львові нагородили орденами Франції у галузі освіти та культури

2823 0
В межах відкриття 15-го фестивалю «Французька весна» у Львові вручили 4 ордени у галузі освіти та культури міста.
Фото: www.vto-orden.com.ua

Фото: www.vto-orden.com.ua

Сьогодні, 3 квітня, у Львові у межах старту фестивалю «Французька весна», у Львові нагородили чотирьох діячів культури та освіти міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛМР.

Зокрема, орденом Академічних пальм було нагороджено Наталію Демчук, колишню президентку Альянсу Франсез Львова. Орденом Мистецтв та літератури було нагороджено директора Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка Василя Кметя. Водночас він є чинним президентом Альянсу Франсез.

Читайте також: Упродовж квітня у Львові триватиме Французька весна. Інтерактивна програма фестивалю

Також цим орденом було нагороджено директора Львівського історичного музею Романа Чмелика та директора арт-центру «Дзиґа» Маркіяна Іващишина.

Довідка

Наталія Демчук — президентка організації «Альянс Франсез» у Львові з моменту створення у 2002 до 2017 року;

Василь Кметь — президент організації «Альянс Франсез» у Львові з 2017 року та директор Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка, історик-медієвіст, пройшов стажування з питань менеджементу організації наукових проектів під егідою «Academia Istropolitana» у Братиславі та у Національній вищій школі інформаційно-бібліотечних наук у Ліоні;

Роман Чмелик — директор Львівського музею етнографії та Львівського історичного музею, член Наукового товариства імені Тараса Шевченка та виконуючий обов'язки віце-президента Українського національного комітету ІСОМ, кандидат наук, входить до складу Правління Клубу абсольвентів Східної Літньої Школи Варшавського університету;

Маркіян Іващишин — директор арт-центру «Дзиґа», український громадський, політичний і культурний діяч, власник кількох закладів у Львові та продюсер ранніх проектів «Мертвий Півень», «Океан Ельзи» та Руслани.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!