Кому з львів’ян і коли треба подати декларацію про доходи

2327 0
Декларації подають ті, хто зобов’язаний згідно з Податковим кодексом, і ті, хто хоче отримати податкову знижку.
Фото: Центр захисту киян

Фото: Центр захисту киян

Податкова служба у Львівській області нагадує, кому і коли потрібно подати декларацію про доходи. Кампанія з декларування доходів розпочалась 1 січня 2020 року і триватиме для різних категорій декларантів до 1 травня або 31 грудня.

Читайте також: Коли і як запрацює механізм кешбеку. Пояснення податківців

Так, до 30 квітня 2020 року включно мають подати декларацію про доходи ті, хто має такі зобов’язання за Податковим кодексом. Окрім підприємців та людей, які працюють на державних посадах або в органах місцевого самоврядування, ідеться про декларацію доходів від надання в оренду рухомого або нерухомого майна, успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення (якщо при оформленні спадщини не сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір), іноземні доходи тощо.

До 31 грудня можуть подавати декларацію про доходи ті, хто претендує на отримання податкової знижки. Нагадаємо, від минулого року на податкову знижку можуть претендувати батьки, чиї діти отримують освітні послуги на платній основі. Якщо раніше ішлося тільки про навчання в університеті, то тепер до переліку також включені музичні школи, спортивні секції тощо. Для того, щоб отримати податкову знижку, потрібно подати декларацію про доходи та бути офіційно працевлаштованим. А заклад, що надає освітні послуги, повинен мати відповідну ліцензію.

Читайте також: В Україні із 1 вересня подорожчає навчання за контрактом для 38-ми спеціальностей

Подати декларацію про доходи можна особисто або уповноваженою на це особою, також – надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. Ще один спосіб – засобами електронного зв’язку в електронній формі.

При надсиланні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», що передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, що є в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Читайте також: Держслужбовці можуть отримати довідку про доходи онлайн

У разі надсилання декларації поштою необхідно здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання декларації,  а при поданні декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!