Кому з політиків довіряють і за кого готові голосувати мешканці Львівщини. Результати опитування

2841 0
Мешканців Львівської області запитали, за кого вони голосуватимуть на виборах до Верховної і до обласної ради.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Рейтинг довіри з-поміж політиків на Львівщині очолює лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко – йому довіряють 37% опитаних, не довіряють – 54%. Про це свідчать дані опитування, проведеного у Львівській області протягом 6-22 червня соціологічною групою Рейтинг.

На другому місці за рівнем довіри у мешканців Львівської області – Анатолій Гриценко, довіру якому висловили 32% опитаних, а недовіру – 46%. Чинний президент Володимир Зеленський – на третьому місці із результатом у 29% довіри і 59% недовіри. У соціологічній агенції зазначають, що у динаміці дещо зросла довіра до Петра Порошенка, а до інших політиків – суттєво не змінилась.

Читайте також: Рейтингові гірки президента в Україні та у Львові. Як минув рік Володимира Зеленського на посаді

Далі у рейтингу довіри від мешканців Львівської області ідуть Святослав Вакарчук, якому довіряють 28%, не довіряє – 51%, та Олег Тягнибок – 19% і 66% відповідно.

Найбільше опитані мешканці Львівщини не довіряють ЮліїТимошенко (16% – довіряють, 75% – ні), Олегові Ляшку (18% та 71% відповідно) та Юрію Бойку (5% та 69%).

За кого можуть проголосувати на Львівщині

Із тих опитаних, хто визначився і має намір взяти участь у виборах до Верховної Ради і Львівської обласної ради 29,2% і 26,7% відповідно готові підтримати «Європейську солідарність». 17,1% та 13,1% відповідно могли б проголосувати за партію «Слуга народу».

Партію «Батьківщина» на парламентських виборах підтримали б 9,2%, на виборах до – 8,9%. Партію «Голос» у ВРУ і надалі хотіли би бачити 9,1%, в облраді – 9,2%.Також 9,2% підтримали б партію «Батьківщина» та 9,1% – «Голос». За «Громадянську позицію», відповідно, готові проголосувати 7,2% і 7,6%, за ВО «Свобода» – 6% і 7,8%.

Читайте також: В Україні уперше за рік більше тих, хто не схвалює дії президента, ніж прихильників його політики

Партія «Самопоміч» на парламентських виборах мала би підтримку лише у 3,8%, а на виборах до Львівської облради – 8,2%. Водночас близько 17% опитаних не визначились з вибором.

Опитування проводилось серед мешканців Львова та області, старших за 18 років. Методом особистого формалізованого інтерв’ю опитано 2 тисячі людей. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!