Політична реклама

Комуналка може подорожчати на 30%

1323 0
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко упевнений, що якщо ціна на російський газ не буде переглянута, комунальні платежі виростуть на 32–33%.

При цьому Тігіпко переконаний, що у ході переговорів буде досягнутий позитивний результат, - інформує ТСН.

"Якщо ж президент і прем'єр не зможуть домовитися з Росією, це буде дуже погано. Ми вже знаємо, що в першому кварталі ціна буде не 435 доларів, а 485", - заявив він.

"Якщо удасться знизити вартість газу, це буде величезна перемога, дуже важлива для населення. Адже чому ми настільки незговірливі з МВФ? Тому що якщо ми виконаємо їхні вимоги, це вдарить по середньому класу. Для 10 мільйонів людей, які не мають пільг, комунальні платежі виростуть на 32–33%", - відзначив Тігіпко.

На питання, що Україна повинна запропонувати Росії, щоб одержати дешевший газ, Тігіпко сказав, що "потрібно пропонувати консорціум, істотну частку в "Нафтогазі".

"Ідеальний варіант: 25% – Європі, 25% – Росії і 50% залишити собі. Якщо Росія не погодиться, варто торгуватися. Навіть якщо відсоток буде нижчий, потрібно залишати за собою якусь золоту акцію, щоб мати можливість впливати на ухвалення рішень", - відзначив він.

Раніше прем'єр Микола Азаров неодноразово обіцяв, що ось-ось будуть підписані нові угоди, проте нічого подібного досі не сталося. Більше того, українсько-російські переговори щодо зміни газового контракту від 2009 року, за яким Україна отримує чомусь газ за ціною вище, ніж Німеччина, покриті таємницею.

9 листопада, ввечері стало відомо, що Янукович зустрівся з главою "Газпрому" Міллером. Про що говорили - незрозуміло, але заявили про інтенсивний діалог з дуже складних питань.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!