У чотирьох стоматполіклініках Львова за послуги платитимуть офіційно

5478 0
У четвер, 9-го лютого, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за перепрофілювання 4-х комунальних стоматологічних поліклінік Львова в статус некомерційних підприємств. Це рішення підтримали 38 депутатів міськради.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Депутати підтримали чотири відповідні ухвали. Йдеться про стоматполіклініки № 1, 3, 4, 5. Своїм рішенням міські обранці також утворили відповідні ліквідаційні комісії та затвердили їх персональний склад, повідомляє Zik.ua

Тепер поліклініки існуватимуть як окремі підприємства, колективи самостійно закуповуватимуть необхідні для роботи матеріали, а пацієнти за надані їм послуги сплачуватимуть офіційно через касу. З каси поліклініки платитимуть заробітну платню працівникам, оплачуватимуть енергоносії та усі інші потреби. Таким чином, стоматполіклініки функціонуватимуть за власний рахунок, а не за кошти бюджету,  пише zaxid.net.

Читайте також: Львів’яни офіційно платитимуть стоматологам у поліклініках через каси

Згідно з постановою Кабінету міністрів України, стоматологія належить до галузей медицини, в яких можна запроваджувати платні послуги.

З міського бюджету відшкодовуватимуть стоматологічним поліклінікам кошти за послуги, надані пільговим категоріям львів’ян. Це передбачено Міською програмою фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення Львова на 2017-2018 роки, яку підтримали 55 депутатів. Відшкодування здійснюватимуть, згідно з актом виконаних робіт.

Опублікувала Марічка Мишок

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!