Консул Білорусі у Львові подав у відставку на знак протесту проти російської агресії

3674 0
Почесний Консул Ігор Дротяк був почесним консулом Білорусі у Львові понад 10 років.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Почесний консул Білорусі у Львові Ігор Дротяк подав у відставку на знак протесту проти участі Білорусі у російській агресії, повідомляє Радіо Свобода.

Ігор Дротяк був почесним консулом Білорусі у Львові понад 10 років. Завдяки йому у Львові відкрили Білоруський освітньо-культурний центр із національною школою, бібліотекою, газетою та відділом правового захисту.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

Після початку російської агресії 2014 року Ігор Дротяк підтримав ініціативу Лукашенка щодо створення переговорного майданчика між Росією та Україною щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Почесний консул – не дипломатична посада. Головна мета його роботи – сприяння розвитку відносин між країнами. Почесні консули не займаються питаннями громадянства та віз, хоча можуть виконувати й деякі функції «звичайних» консулів: організовувати заходи, легалізувати документи, допомагати.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv з'ясовувало, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну. Зокрема, за словами політолога, варто було б закрити російське консульство у Львові ще у 2014 році, адже «це красива мішень для того, щоб показати, як українські «нацисти» коктейлями Молотова можуть спалити «нещасних російських дипломатів» у Львові». Детальніше про все це читайте в інтерв’ю з політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!