Контейнери зі сміттям у Львові ознакують QR-кодами для відстеження роботи перевізників

1125 0
Додатково в чат-боті є швидкі кнопки із контактами Гарячої лінії міста та департаменту з питань поводження з відходами, перевізника сміття.
фото пресслужби лмр

фото пресслужби лмр

Мешканці Львова матимуть змогу контролювати роботу із вивезення сміття з контейнерних майданчиків. Для цього на сміттєвих контейнерах розміщують наліпки з QR-кодами та ID-номерами. Відсканувавши QR-код, користувач за посиланням переходить в чат-бот та може дізнатись детальнішу інформацію про конкретний майданчик (адресу майданчика, його власника та перевізника, графік забору сміття, а також контактний телефон перевізника), та поінформувати відповідні служби у разі перенакопичення відходами.

Як розповідає Олена Гунько, начальниця управління інформаційних технологій ЛМР,  додатково в чат-боті є швидкі кнопки із контактами Гарячої лінії міста та департаменту з питань поводження з відходами, перевізника сміття. Користувач може скористатись цими контактами у випадку, якщо він не задоволений станом або якістю обслуговування контейнерів для сміття та повідомити про це відповідні служби.

Читайте також: Коли у Львові з'являться контейнери для органіки. Відео

«В головному меню чатботу City Helper Bot потрібно обрати категорію «Благоустрій та інфраструктура», а згодом пункт «Контейнери для сміття». Виконуючи підказки чат-бота, потрібно ввести ідентифікатор майданчика (зазначений на інформаційній таблиці поблизу контейнера – ID-номер) – у відповідь користувач отримає інформацію про контейнерний майданчик. Також можна шукати, поділившись своєю геолокацією та відповідно дізнатись інформацію про декілька майданчиків, які розміщені поблизу», – пояснила вона.

Зараз наліпки із QR-кодами та ID-номерами контейнерних майданчиків розклеюють у Галицькому районі. Наліпки будуть розміщувати на майданчиках ЛКП, ОСББ, ЖБК та УК. Їх буде 60. Обслуговує ці майданчики ТОВ «Грінера Україна».

Після Галицького наліпки з QR-кодами та ID-номерами розмітять у Франківському районі (260 наліпок), Залізничному (181), Личаківському (125), Сихівському (368), Шевченківському (248). Для пришвидшення роботи планують залучити районні адміністрації, щоб до вересня розмістити наліпки на усіх геолокаціях, де є контейнери зі сміттям.

Читайте також: Чи стало повітря у Львові чистішим за час карантину. Результати дослідження

Нагадаємо, проєкт City Helper Bot – це перший муніципальний чатбот, що працює на основі відкритих даних на платформах Телеграм та Фейсбук. За допомогою цього сервісу мешканці можуть швидко та зручно отримати публічну інформацію з різних сфер (благоустрій, транспорт, освіта, дозвільна документація, структура міської ради тощо) просто у своєму улюбленому месенджері.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!