Контрабандний бум іPhone7 на Львівщині: скільки дозволено ввозити

4765 0
Працівники Головного управління ДФС у Львівській області відзначають, що за останні дні набирає обертів контрабандний ввіз на територію України мобільних телефонів іPhone7.
фото: /www.apple.com

фото: /www.apple.com

27 вересня громадянин  України, повертаючись зі Сполучених Штатів Америки рейсом «Стамбул-Львів» через митний пост «Львів-аеропорт», обрав смугу руху спрощеного митного контролю «зелений коридор». Під час огляду серед його особистих речей знайшли три мобільні телефони іPhone7.

Напередодні працівники Львівської митниці у пункті пропуску «Шегині» також вилучили 13 прихованих від митного контролю іPhone7. Ще один випадок незаконного переміщення  іPhone7 митники зафіксували під час митного оформлення поштового відправлення зі США на адресу приватної особи в Ужгороді. Новий у комплекті з аксесуарами у заводській упаковці іPhone7 митники знайшли посеред кави та косметики. Згідно з митною декларацією, відправник заявив, що пересилає косметику та іграшки.

Читайте також: Компанія Apple представила iPhone 7. Десять фактів про новинку

Журналісти Tvoemisto.tv звернулися із запитом до Головного управління ДФС у Львівській області та отримали роз’яснення.

Відповідно до Статті 374 Митного кодексу «Умови ввезення (пересилання) громадянами товарів на митну територію України», при ввезенні (пересиланні) на митну територію України громадянами звільняються від оподаткування митними платежами, якщо перевозять особисті речі, визначені статтею 370 цього Кодексу.

У п. 11 ст. 370 Кодексу йдеться, що до переліку особистих речей громадян зараховують «стільникові (мобільні) телефони у кількості не більше двох штук».

Додамо, на засіданні Уряду Роман Насіров, очільник Державної фіскальної служби, повідомив, що усі iРhone7, які продаються зараз в Україні, є контрабандними. Він зазначив, що жоден такий телефон в країні офіційно не розмитнений. Тобто продаватися вони не можуть. А ті, що на ринку України, ризикують мати функціональні обмеження.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!