Контрнаступ ЗСУ помітно розвивається на півдні та сході, – ISW

1755 0
Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Контрнаступ Сил оборони України помітно розвивається на півдні та сході. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передає УП. 

Українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян необхідних поставок, порушити їхні командування та контроль і послабити моральний дух загарбників. За прогнозами ISW, росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій і, звісно, здійснюватимуть запеклі артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та наступаючі українські війська.

Як зазначають військові аналітики, українські сили досягли значного прогресу, щоб почати викликати більш реалістичні коментарі з боку російських блогерів, які донині «прислухалися до оптимістичної риторики кремля».

Читайте також: Потреба у деяких спеціальностях. У Міноборони пояснили, чи буде військовий облік для жінок обов’язковим

Ключові висновки аналітиків інституту:

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські війська звільнили два населених пункти на півдні України та один населений пункт у Донецькій області. ISW незалежно підтвердив факт звільнення населеного пункту в Донецькій області та одного у Херсонській області.
  • На відео з геолокацією видно, як російські війська стріляють із РСЗВ з позицій на Запорізькій АЕС.
  • Українські сили продовжували завдавати ударів по російських наземних лініях зв’язку, складах боєприпасів і ключових позиціях, щоб виснажити російські сили і стримати їх.
  • Звільнення Україною Високопілля викликало критичні дискусії серед деяких російських блогерів, тоді як в Міноборони рф стверджували, що українські війська продовжують «невдалі спроби» просування.
  • Повідомляється, що особовий склад 127-го полку так званої «донецької народної республіки» 1-го армійського корпусу відмовився воювати через відсутність постачання.
  • Українські війська повернули собі територію на лівому березі річки Сіверський Донець у Донецькій області.
  • Російські сили здійснили обмежені наземні атаки на північний схід від Бахмута і на захід від Донецька.
  • Повідомляється, що російські війська переміщують військові засоби в райони, розташовані вздовж основних наземних шляхів сполучення у тилових районах Запорізької області.

 

Нагадаємо, за добу 4 вересня українські захисники знищили близько трьох сотень ворогів, підбили 19 танків та 10 артилерійських систем, збили дві крилатих ракети і три БПЛА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!