Львів'янам покажуть концерт Оксани Мухи. 5 фактів про виконавицю

5023 0
Концерт «Різдво в Опері» львівської музикантки Оксани Мухи є подарунком глядачам до зимових свят. Підбірку фантастичних і незнаних українських дохристиянських щедрівок, колядок та авторських сучасних колядок, над якими співачка працювала понад 4 роки, покажуть в ефірі телеканалу «Львів» у неділю, 18 січня.
фото: mukha.mow.fm

фото: mukha.mow.fm

 Кожна із запропонованих пісень на концерті виконувалась вперше. Tvoemisto.tv пропонує 5 цікавих фактів про Оксану Муху та її творчість.

Дебютний альбом виконавиці RE:SHETO з'явився у 2010 році.

У 2011 р. здобула гран-прі міжнародного конкурсу українського романсу ім. Квітки Цісик. Він відбувся у рамках українсько-американського проекту «Незабутня Квітка», що має на меті проведення концертів та вечорів пам’яті, присвячених видатній американській співачці українського походження Квітці Цісик. Оксана Муха, виконавши пісню із доробку Квітки Цісик "Тече річка невеличка". Композицію можна прослухати тут.

Після перемоги у конкурсі Ніна Матвієнко охрестила Оксану Муху «другою Квіткою Цісик».

Співачка каже, що із задоволенням співає французькі шлягери 1960-80-х років. Але російською заспівати не змогла б. Акцентує увагу на тому, що ніколи не мала до російської мови особистої антипатії, та коли її починають так грубо нав’язувати, це просто виводить співачку із себе.

Має мрію – записати альбом колискових пісень.

Переглянути запис різдвяного концерту Оксани Мухи «Різдво в Опері» можна 18 січня о 19:30 на ТРК «Львів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!