Політична реклама

Коньяк подорожчає: за півлітра треба буде заплатити на 3 грн більше

1829 0
Відповідно до Податкового кодексу України, з 1 січня 2012 року ставка акцизного збору на коньяк підвищиться до 27 грн. за 1 л 100%-го спирту. За оцінками галузевих експертів, через це мінімальні роздрібні ціни на коньяк зростуть.

Зараз коньяк три зірочки коштує не менше 33,08 грн. за пляшку об'ємом 0,5 л (раніше близько 26,32 грн.).

"В Україні винограду значно менше, ніж необхідно, це вже призвело до подорожчання виноматеріалів і кінцевого продукту. Ціна на сировину в усьому світі підскочила на 30%. У 2011 році вартість коньяків збільшилася за рахунок зростання акцизу, цін на виноматеріали і комплектуючі", - розповідає директор маркетинг-холдингу Global Spirits Георгій Майоров.

Зокрема, збільшення з 1 січня 2011 року ставки акцизного збору на коньяк з 14 до 20 грн за 1 л 100%-го спирту призвело до подальшого підвищення роздрібних цін на український коньяк.

"Зростання акцизу з наступного року з 20 до 27 грн за 1 л 100%-го спирту відіб'ється у збільшенні роздрібної вартості пляшки ємністю 0,5 л на 3 грн. 2012-й - останній рік перехідного періоду, після чого з 2013 року ставка акцизу на коньяк буде збільшена до рівня "горілчаної". Відповідно, повинні бути переглянуті і мінімальні роздрібні ціни", - запевняє виконавчий директор коньячного бізнес-напрямку Першого національного виноробного холдингу (АПФ "Таврія") Севастян Ксьондз.

Вважають необхідністю підвищення МРЦ і в "Кримськії горілчаній компанії".

"Так, ми вважаємо, що необхідно підвищити мінімальні роздрібні ціни на коньяк. За попередніми прогнозами, ми вважаємо, що після підвищення мінімальних роздрібних цін темпи зростання ринку коньяку до кінця 2011 р. сповільняться, і обсяги ринку навряд чи досягнуть рівня 2008 року", - зазначає генеральний директор ТОВ "Кримська горілчана компанія" Джонатан Вейл.

Джерело: "Экономические известия", переклад "Економічна правда"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!