«Копійки» на медицину. Львівський медик обурений недофінансуванням галузі у 2021 році

1549 0
З 225 мільярдів гривень, які МОЗ просило на медицину, уряд зможе виділити лише половину.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

На реалізацію програми медичних гарантій у 2021 р. у проєкті держбюжету, який підтримав Уряд, виділять лише 123 млрд грн. Це на 10 млрд грн більше, ніж цього року, але на половину менше, ніж просило Міністерство охорони здоров’я – 225 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав головний лікар львівської лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Читайте також: Кількість потреб на лікування важкохворих дітей у Львові суттєво збільшилася. Як допомогти

«+3 копійки на медицину. Як ще назвати заплановане фінансування галузі у 2021 році? У проєкті держбюжету, який підтримав Уряд, на реалізацію програми медичних гарантій виділено 123 млрд грн. Це на 10 млрд грн, або на 9,7% більше, ніж цього року. Але. Це вполовину менше, ніж просило Міністерство охорони здоров‘я. Їхня цифра – 225 млрд грн», – каже Олег Самчук.

За його словами, він розуміє, що грошей бракує. Мовляв, від Covid-19 постраждали багато сфер, які зараз потрібно підтримати.

Читайте також: У лікарні швидкої допомоги в реанімації облаштували 100 ліжок. Фоторепортаж

Нагадаємо, до кінця року у лікарню швидкої допомоги мають передати комп’ютерний томограф, який придбає держава у межах проєкту облаштування приймальних відділень лікарень України.

Як розповідав раніше Tvoemisto.tv директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак, лікування у їхньому медичному закладі держава покриває лише на 20%, решту 80% платять зі своєї кишені пацієнти. Крім Центру легеневого здоров’я дофінансування по медичних пакетах на надання допомоги хворим із коронавірусною інфекцією потребує й обласна інфекційна лікарня. Зокрема, за словами заступника голови ЛОДА Івана Собка, Центру легеневого здоров’я бракує мільйона гривень щомісяця, щоб надавати висококваліфіковану допомогу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!