Київ

Корбан програв суд київському активісту Роману Ратушному, який торік загинув на фронті

887 0
Київський апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги столичного активіста Романа Ратушного про захист честі і гідності.
Фото: ГО «Захистимо Протасів Яр» / Facebook

Фото: ГО «Захистимо Протасів Яр» / Facebook

Апеляційний суд Києва, сьогодні, 22 березня розглянув апеляційні скарги столичного активіста Романа Ратушного проти забудовника Протасового Яру Геннадія Корбана. Суд скасував рішення, ухвалене на користь бізнесмена та постановив нове – щодо повної відмови у його вимогах. Про це повідомляє Watchers.Media.

Раніше Геннадій Корбан позивався до загиблого на війні активіста Романа Ратушного та громадської організації щодо захисту честі та гідності. У позові він просив спростування інформації про його причетність до компанії ТОВ «Дайтона Груп», спроби забудови Протасового Яру та його морально-етичні якості.

Нагадаємо, 9 грудня 2021-го року Солом’янський райсуд Києва позов Корбана задовольнив. У 2022-му апеляція Києва підтвердила це рішення.

Читайте також: у Києві може з'явитися пантеон Героїв України

Натомість адвокати батьків Ратушного та громадської організації пішли до Верховного суду. Останній скасував рішення апеляції Києва і відправив справу на новий апеляційний розгляд.

Рішення у цьому новому розгляді і було прийняте сьогодні у судовому розгляді.

Нагадаємо, активіст Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення росії активіст брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Роман Ратушний був учасником Революції Гідності, брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру у Києві, був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр».

Додамо, Київрада перейменувала вулицю на честь столичного активіста та підтримали рішення про створення ландшафтного заказника у Протасовому Яру.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!