Коронавіріус в Україні та прем'єр зі Львова. Головне за ніч і минулу добу

4004 4
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Рубрика

Фото: Рубрика

Усе почалося з шоку від першого зареєстрованого в Україні коронавірусу і продовжилося баталіями з відставкою прем’єра та дуже ймовірного призначення на цю посаду львів’янина Дениса Шмигаля. Дивне поєднання, але так уже склалося.

Коронавірус в Україні. Коронавірус виявили у чоловіка з Чернівців, який разом із дружиною приїхав до Чернівецької області після подорожі до Італії. Нерадісну новину повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Після прильоту з Італії у родини не виявили жодних температурних відхилень і лише за кілька днів проявилися ознаки Covid-19. Головне без паніки – коронавірус не вирок. У світі від нього вилікувалися уже 48 тисяч людей, серед них є й українка з лайнера Diamond Princess.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Та й стан чоловіка, який захворів на коронавірус, за даними медиків, задовільний. Він перебуває у стабільному, але не у важкому стані.

Як уберегти себе від цієї хвороби тут, відеоблог Tvoemisto.tv на цю ж тему нижче.

Прем'єр зі Львова. Він вийшов з середовища олігарха Ріната Ахметова, але судячи з усього оточення президента Зеленського теж йому не чуже. Добре знається з колишнім головою ОДА Львівщини Маркіяном Мальський та з діючим - Максимом Козицьким. Він з так званих «нових» облич.

Баталії за нового прем’єра розгорілися уже під вечір. Почала з’являтися інформація про того, чи іншого кандидата, який має замінити діючих міністрів, а пізніше стало зрозуміло, що очолити Кабмін мав би львів’янин Денис Шмигаль. Перше враження: Шмигаль – відмінний топ-менеджер, виконавець, але що буде з реформами, про які так багато говорив Зеленський. Та й чи сам Шмигаль розуміє усю глибину проблем, з якими матиме справу після 4 березня.

Команда Шмигаля. Детально про усі зміни можна прочитати тут і ще тут, ми ж зупинимося на кількох ключових фігурах. Основних реформаторів, проти яких особливо жорстко виступало оточення олігарха Коломойського, – Оксану Маркарову та Тимофія Милованова буде зміщено. Маркарову зовсім, Милованов мав би стати міністром агропромислового комплексу. Першу замінить - Ігор Уманський, другого на посаді міністра економіки - Роман Жуковський.

Читайте також: ЗМІ повідомляють про відставку прем’єр-міністра. хто може очолити міністерства

Також радіємо за кар’єрний ріст ще одного львів’янина Олега Немчинова, який стане міністром Кабінету міністрів, але викникає запитання: як тепер з діджіталізацією, яку так яскраво рекламував президент Зеленський. Знову папірчики будемо з однієї теки в іншу перекладати? 

МОЗ замість львів’янки Зоряни Скалецької (яка, до речі, ще б мала бути на обсервації в Нових Санжарах) очолить Ілля Ємець.

За останніми даними Арсен Аваков залишиться на посаді, проте віцепрем'єром з силових питань не стане.

Трішки футболу. Звикло, ми про таке не пишемо, але все ж... Збірна України отримала грандів в груповому турнірі Ліги націй в Лізі А: Німеччину, Іспанію та Швейцарію. Буде весело.

Post Scriptum. Перепрошуємо, сьогодні вийшло трошки більше літер, але, погодьтеся, події вже дуже «гарячі». Гарного дня усім, не заважаючи на дощ та коронавірус!


Читайте також:
5 Березня, 2020 15:56
о ----сорок років офіційно честно працюючи й справно з наших зарплат нас не питаючи держава стягувала грабуючи з нас гроші в пенсійний фонд!!! А тепер ЗЕлупа краде наші кровно заробленні пенсії на підняття по 100000-чні в гривнях воровскі зарплати анти-Слугам-депуташкам проти народу і по 7500000000 гривень щомісяця зарплату бандиту коболєву і про Омани не забуває гульнути бандит ЗЕ-падло за кошти пенсіонерів а також за кошти вкраденних пенсій найманців фінансує ЗЕ-падло 30000гривневими тіпа зарплатами і янукович тут виглядає дрібнесеньким ворішкою проти клоуна-крадія ЗЕленського!!!!!! БАНДИТУ ЗЕЛЕНСЬКОМУ ІМПІЧМЕНТ І ПОСАДИТИ ДОВІЧНО НА НАРИ разом з його братаном крадієм пенсій ПАРАШЕНКОМ!!! А краще булоби відразуж застрелити обох ЗЕ-параш.БАНДИТІВ, щоби другим неповадно було красти зароблені за багаторічні роки тяжкою працею пенсії в людей бандитам при владі!!!!
5 Березня, 2020 15:12
о Крадію пенсій голбородько-ЗЕленському Імпічмент і довічно посадити на Нари разом з Парашенком!!
5 Березня, 2020 15:12
о Крадію пенсій голбородько-ЗЕленському Імпічмент і довічно посадити на Нари разом з Парашенком!!!
5 Березня, 2020 15:10
. Крадію пенсій голбородько-ЗЕленському Імпічмент і довічно посадити на Нари разом з Парашенком!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!