«Коронавірус у Львові. Найважливіше» та Аваков уже проти надзвичайного стану. Головне за ніч і минулу добу

3319 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Galnet

Фото: Galnet

Надзвичайний стан і Рада. Один з лобістів надзвичайного стану міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що на даний момент в Україні немає потреби його вводити.  За його словами, введення надзвичайного стану можливе лише в крайньому випадку, оскільки він обмежує конституційні права громадян.

«Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його введення може бути лише крайнім заходом», – сказав Аваков.

Важливо, що заяву оприлюднив саме Арсен Аваков, і це може означати, що чиїсь аргументи були більш переконливі. Чи не інших країн – основних фінансових донорів України та МВФ. Не виключено, що офіційному Києву було чітко вказано, що у випадку невмотивованого надзвичайного стану коштів Україна не отримає.

А засідання Ради попередньо перенесли з 26 березня  на суботу, 28 березня. Називають одразу кілька причин такого рішення. Серед них, те, що коронавірус уже виявили у п’ятого нардепа і народні  обранці бояться приходити на засідання та те, що досі не поданий жоден економічний чи соціальний законопроєкти, які анонсувалися «Слугами народу» для розгляду у парламенті.

Коронавірус – Львів – Україна. Гуманітарна допомога з Китаю нарешті добралася в регіони. Зокрема, Львівщина отримала близько 4 тис. експрес-тестів, 5 тис. масок, 500 біокостюмів. Також приїхали реагенти для тест-систем і зараз вивчається їх сумісність з тими лабораторіями, які є у Львівській області.

24 березня до медиків із підозрою на коронавірус звернулося ще семеро мешканців області. Наразі на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувають 40 осіб. На самоізоляції – ще 43 людей.

За офіційними даними в Україні кількість інфікованих коронавірусом зросла на 13 людей та досягла 97 випадків.

«За минулу добу в нас було зафіксовано 11 нових випадків, 10 з них – у Київській області, один – у Тернопільській. Водночас, уже сьогодні підтвердили ще 13 нових випадків в Чернівецькій області. Здебільшого, це люди, які були в контакті з раніше виявленими. Тому динаміка збільшується», – заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

А колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла своє бачення, як вберегтися від коронавірусу, яке часто розходиться з думкою теперішніх очільників МОЗу.  За її словами, жодних проблем, щоб вийти на вулицю і прогулятися я не має і найчастіше коронавірус підхоплюють  не на вулиці, а удома. Також вона каже, що потрібно не обмежувати права людей, а більше проводити тестів. Це, власне, те, що ніяк не можуть налагодити в країні.

Гривня уверх. Національний банк України (НБУ) на 25 березня на понад 30 копійок знизив офіційний курс долара, тепер  він коштує 27,7728 гривень, що на 34 копійки нижче в порівнянні з попереднім банківським днем. 24 березня за один долар треба було викласти 28,1126 гривень.

Як працюють банки під час карантину читайте тут.

Однак коронавірус – це не лише сухі зведення про останню кількість підозр чи хворих на коронавірус. Це живі люди. Люди, які допомагають коштами, щоб придбати необхідні речі для медиків, намагаються робити щось корисне для людей. Творять добру історію Львова.  Тому, незважаючи на коронавірус, залишайтеся на світлій стороні і гарного Вам дня!

А Tvoemisto.tv підготувало проєкт Коронавірус у Львові. Найважливіше. У ньому зібрана уся найважливіша інформація про поширення хвороби та функціонування міста в умовах карантину.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!