Коронавірусний ажіотаж. Чи очікувати у Львові дефіциту товарів у крамницях та супермаркетах

4430 0
На Львівщині ще 3-4 дні можливий сплеск попиту на товари першої необхідності.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Можуть бути певні часові затримки із постачанням товарів на полиці магазинів, але постачальники запевняють, що у них достатньо товарів та продуктів на складах. Про це сьогодні, 12 березня, на брифінгу повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

Читайте також: Які пункти пропуску можуть закрити на Львівщині. Перелік

«Ми обговорили зі всіма торговими мережами резонансну ситуацію, що виникла після вчорашнього дня, коли збільшився попит на продовольчі товари першої необхідності. Сьогодні з постачальниками обговорили поповнення товарних запасів. Можуть бути часові затримки із доставкою товарів зі складів на полиці. Але ми організували контактну групу для контролю за товарів і продуктами, що є в дефіциті. Будемо спілкуватися з місцевими виробниками, щоб не було проблем із товарами», – прокоментував Василь Лозинський.

Директор магазину «Ашан Чорновола»Тетяна Герасимова зауважила, що не всі магазини були готові до такого підвищеного попиту, і що вони збільшили замовлення на товари широкого вжитку.

Клавдія Гордієнко, заступник директора з зовнішньої комунікації ринку «Шувар» додала, що на їхній гуртівні немає жодних проблем із постачанням продуктів. «Вчора у нас було 1200 машин. Сильного ажіатажу не було. Ми готові до більшої поставки продуктів місцевих виробників».

Читайте також: Які ще лікарні на Львівщині зможуть приймати хворих на коронавірус

У міні-маркетах «Близенько» продажі товарів збільшились удвічі, деяких навіть більше, але у мережі прогнозують, що сплеск спаде на вівторок-середу. «Це було не прогнозовано, але запаси поповнюють. Найперше зросли продажі товарів бакалії – гречки, олії, цукру, борошна. Ми корегуємо свої замовлення, відповідно до цього запиту», – прокоментував ситуацію керівник відділу маркетингу ПП «Мережа-сервіс» Максим Детинченко.

У магазинах «Рукавичка» теж зазначили, що проблем із постачанням не повинно виникнути. 

Христина Гоголь

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!