Політична реклама

Користувачів Facebook попереджають про вірус

1297 0
Користувачі Facebook можуть постраждати від нового вірусу сімейства троянів. Після зараження комп'ютера, вірус починає розсилання спаму через вбудований у Facebook чат, підміняючи повідомлення користувача, пише Дзеркало тижня.

Новий вірус, який назвали Trojan.OneX.1 шукає в операційній системі запущені процеси з іменами firefox, iexplore і IEXPLORE, які позначають браузери. Після виявлення потрібного процесу шкідлива програма повністю вбудовується в нього і перехоплює функції, що відповідають за надсилання повідомлень.
 
При цьому троян генерує спам-повідомлення, яке зазвичай містить в собі букви hahaha! і посилання на шкідливий сайт. Спам підміняє собою всі повідомлення, які користувач намагається надіслати через чат у Facebook. У той же час сам користувач впевнений, що надіслане повідомлення не містить нічого стороннього.
 
Вірусна програма одночасно регулярно оновлює спам-повідомлення, в тому числі з метою уникнути виявлення захисним ПЗ — щогодини троян завантажує з віддаленого сервера файл з новими інструкціями.
 
Посилання у спам-повідомленнях зазвичай ведуть на сайти, з яких у комп'ютери користувача завантажується інше шкідливе ПЗ, що дозволяє серед іншого викрадати персональні дані власника комп'ютера, встановлювати і запускати програми без його відома.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!