Політична реклама

Користуватись браузером Internet Explorer стало небезпечно

1097 0
Microsoft Corp попередила про знайдену помилку в роботі інтернет-браузера Internet Explorer, через яку персональний комп'ютер користувача може стати легкою здобиччю хакерів.

Microsoft, намагаючись визначити час для усунення помилки та випуску нової, більш безпечної версії браузера, порекомендувала своїм клієнтам встановити спеціальне ПЗ, яке тимчасово зможе підвищити безпеку системи. 

Утиліта Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), що ускладнює використання вразливостей для хакерів, доступна для завантаження на сайті техблога компанії

Microsoft не повідомила, скільки їй потрібно часу для випуску оновлення, але деякі експерти в області кібербезпеки говорять про те, що дана робота може бути виконана протягом тижня.

Користувачі Internet Explorer повинні завантажити утиліту EMET, встановити її на свій ПК, а потім вручну налаштувати систему для захисту даних. Компанія також порадила клієнтам самостійно налаштувати ряд параметрів в операційній системі Windows для додаткового захисту, проте попередила, що це може позначитися на зручності роботи з ПК.

На думку низки експертів, заходи, які запропонувала Microsoft, для багатьох користувачів можуть виявитися занадто проблематичними. Замість цього вони порадили клієнтам системи Windows тимчасово не використовувати Internet Explorer взагалі, а працювати з браузерами-конкурентами движка Microsoft зразок Google Inc Chrome, Mozilla Firefox або Opera від Opera Software ASA.

Джерело: ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!