Кошти від розмитнення «євроблях» планують спрямувати на закупівлю вакцин в Україні

1127 0
Загалом на це хочуть спрямувати 1,4 млрд гривень.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Кабінет міністрів буде пропонувати Верховній Раді додатково виділити 1,4 млрд грн на боротьбу з коронавірусом з розмитнення автомобілів на єврономерах. Про це на своїй сторінці у Телеграмі повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

«Загалом в України є домовленості на поставки понад 40 млн доз вже цього року. Частина цих поставок вже оплачена, а по іншій частині вносять аванси», — каже Денис Шмигаль.

За його словами, додаткові кошти спрямують у Спеціальний фонд бюджету від розмитнення авто на європейських номерах. 

«Вчора почав діяти відповідний порядок пільгового розмитнення. Ті, хто ним скористаються, будуть чітко розуміти, що ці кошти пішли на боротьбу з пандемією», – додає Денис Шмигаль. 

Нагадаємо, що в Україні почали діяти пільги для «євроблях». Відповідно до нових правил, відтепер вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Вартість пільгового розмитнення залежатиме від віку автомобіля та об’єму двигуна: що більший об’єм і старша автівка – то більше доведеться заплатити. У середньому сума становитиме від 1 до 3 тисяч доларів. Як зазначав раніше ексміністр інфраструктури Владислав Криклій, для двох третин таких машин вартість розмитнення не перевищуватиме тисячі євро.

Також для пільгового розмитнення треба заплатити внесок сумою у 8,5 тисячі грн. За ці самі гроші нелегальні авто дозволять вивезти з України, якщо розмитнювати їх немає сенсу, наприклад, через стан авто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!