Космічна гонка мільярдерів. Джеф Безос злітав у космос на своєму кораблі

1595 0
У майбутньому корабель планують використовувати для обслуговування нового ринку космічного туризму.
Фото: bbci

Фото: bbci

Сьогодні, 20 липня, мільярдер Джефф Безос злітав у космос. Корабель New Shepard, який збудувала компанія Blue Origin, вийшов у космос всього лиш на декілька хвилин та повернувся на Землю, приземлився за декілька кілометрів від місця старту. Про це інформує ВВС Україна.

Запуск відбувся сьогодні о 16.00 за Києвом зі стартового майданчика у штаті Техас. Джефф Безос, засновник Amazon, полетів у космос разом із братом Марком, також у команді були 18-річний студен Олівер Деймен, він, до речі, став наймолодшою людиною у космосі, та 82-річна Воллі Фанк, яка готувалася до космічних польотів у 60-х роках, але так і не полетіла.

Капсула, в якій вони подорожували, відокремилась від ракети-носія на висоті близько 76 кілометрів. Ракета приземлилась приблизно за 3 км від стартового майданчика, а капсула з екіпажем продовжила підійматися вгору на висоту близько 106 км.

Екіпаж був у невагомості декілька хвилин, мав можливість спостерігати приголомшливий вид на Землю.

Досягнувши максимальної висоти, капсула почала спуск, а тоді приземлилась на парашуті посеред пустелі.

У майбутньому корабель планують використовувати для обслуговування нового ринку космічного туризму.

Політ Безоса відбувся через дев'ять днів після того, як його суперник у сфері космічного туризму сер Річард Бренсон пролетів високо над Землею на своєму космічному літаку Virgin Galactic.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!