«Ковчег Україна» завтра стартує у Києві, згодом відбудеться і у Львові

2190 0
Завтра, у рамках проєкту у Києві виступатиме Львівський академічних чоловічий хор «Дударик», фолк-гурт Dakha Brakha, Кurbasy.
Фото: facebook.com/Олександр Ткаченко

Фото: facebook.com/Олександр Ткаченко

Завтра, 22 серпня у Києві на Михайлівській площі відбудеться унікальний концерт, що об’єднає дві сотні музикантів та співаків. Архаїчні колядки, давні духовні напіви, зразки українського бароко, музика класиків і сучасних композиторів лунатиме у рамках культурного проєкту зі Львова «Ковчег Україна», про це йдеться на сайті проєкту. 

Окрім гуртів Hardkiss, Океану Ельзи і Джамали, там виступить Львівський академічних чоловічий хор «Дударик», фолк-гурт Dakha Brakha, Кurbasy, Хорея Козацька. У новому аранжуванні, вони переспівають творчість аж десяти століть українських митців. Це і колядки, і давні духовні співи, і музику сучасних композиторів. По телебаченню концерт покажуть 28 серпня.

Утім 28 серпня «Ковчег Україна: 10 століть української музики» відбуватиметься у Львові, у рамках п’ятого Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt.

В унікальній постановці об'єднані шедеври фольклору, українського бароко, симфонічної класики та сучасної музики від зіркових виконавців. У проекті також братимуть участь гурти Dakha Brakha, Хорея Козацька, KURBASY, солісти: Оксана Нікітюк, Уляна Горбачевська, Домініка Чекун та ін., Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU, хор «Дударик», Камерний дівочий хор КССМШ ім. Лисенка. Ініціаторка та креативна продюсерка – Ярина Винницька. Музична керівниця та диригентка проекту – Оксана Линів.

Читайте також: Органне відеошоу та забіг у вишиванках. Програма святкування 30-ї річниці Незалежності у Львові

Нагадаємо, 26-29 серпня у Львові відбудеться 5-й Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt. Він приурочений до 230-річчя з дня народження Франца Ксавера Моцарта – композитора, піаніста та диригента, життя якого було тісно пов’язане зі Львовом. Тема фестивалю – рефлексії класики в сучасності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!