«Ковідні» лікарні Львова переповнені, адаптативний карантин посилюють. Головне за минулу добу

9032 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Bermix Studio for unsplash

Фото: Bermix Studio for unsplash

Covid-19 – Головне. Щодня в стані середньої важкості або з важкими пневмоніями у стаціонари лікарень Львівщини поступає більше 130 людей. Як з’ясувало Тvoemisto.tv, у найбільших львівських лікарнях, які приймають хворих на Covid-19, місць або обмаль, або вони переповнені. Медики закликають негайно посилювати карантин.

Читайте також: На Львівщині хочуть скоротити час допомоги пацієнтам із інфарктом міокарду

Зокрема, у Центрі легеневого здоров’я, що на вул. Зеленій – заповнені усі 170 ліжок. Така ж ситуація у Львівській обласній інфекційній лікарні. На стаціонарному лікуванні було 166 хворих з 200. Запас тримають для екстрених випадків.

Загалом, станом на 13 жовтня в українських лікарнях, виділених від хворих на коронавірусну хворобу Covid-19, зайнято 21 тисяча ліжок із 34 тисяч.

Трирічна дівчинка з Миколаївщини, яка від 14 вересня лежить у реанімації лікарні ОХМАТДИТ з важкою ковідною пневмонією, задихала самостійно, уже без апарату ШВЛ.

Читайте також: Львів'ян кличуть на свято Покрови до центру Довженка

Кардіохірург Тодуров заявив, що в Україну масово завозять російську вакцину від коронавірусу. Нібито українські сім’ї уже проводять вакцинування. У МОЗ усе заперечують.

Національна служба охорони здоров’я Великої Британії офіційно визнала існування «довготривалого ковіду» (Long Covid). Це означає, що симптоми вірусу можуть зберігатися ще кілька тижнів поспіль, а також довгостроково впливати на організм. 60 тисяч британців звернулися до лікарів із проблемами дихання, виснаження і навіть з проблемами серця, печінки, нирки та мозку.

Зміни до адаптативного карантину. Уряд продовжив дію адаптивного карантину до кінця року. Змінені правила про дозволену кількість людей у масових зібраннях. У «зеленій» зоні пропонується дозволити не більше 50 людей, у «жовтій» – не більше 30 людей, у «помаранчевій» – не більше 20. 

Заклади харчування зможуть працювати лише до 22:00 навіть у зеленій зоні. Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів. Суб’єктам господарювання рекомендують організувати позмінну роботу працівників.

Читайте також: Місто коротких відстаней? Як кандидати на мера Львова вирішуватимуть транспортну проблему

Закладам середньої освіти рекомендують встановити канікули з 15 до 30 жовтня, а закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти – перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада (з рекомендаційним виїздом із гуртожитків).

Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру Львівщини рекомендував провести осінні канікули з 19 жовтня. Відповідне рішення має ще прийняти обласна комісія ТЕБ і НС.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 341 особи (200 – напередодні). Разом 23 129. Одужало – 8 914 (+ 83), померло – 631 (+ 2).

За добу лабцентри зробили 1 000 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику немає.

Читайте також: У Львові в літака під час посадки зламалися стійки шасі. Фото

В Україні Covid-19 виявлено у 5 133 осіб (4 420 за попередню добу). Загальна кількість 270 587 пацієнтів. Одужало – 116 652 (+ 2 152), померло – 5 122 особи (+ 107).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 28 090 (+ 397), Харківська – 25 625 (+ 439), Львівська – 23 129 (+ 341) та Одеська області – 17 047 (+ 340).

Опитування Зеленського – Зустріч у Лондоні. Президент Зеленський анонсував у день виборів 25 жовтня всенародне опитування, на якому українцям запропонують дати відповідь на 5 питань. Перше з них оприлюднять нині. Очікується, що його проведуть через голосування своєрідними «бюлетенями», в урни волонтерів біля дільниць. Воно не матиме прямих юридичних наслідків.

У КВУ заявили, що опитування Зеленського у день виборів суперечить Виборчому кодексу.

Читайте також: Для Львова хочуть закупити 18-метрову штучну ялинку замість живої

У Лондоні президент Зеленський за даними Zn.ua мав закриту зустріч із новим головою Секретної розвідувальної служби МЗС Великої Британії Ричардом Муром, на якій ішлося і про оточення українського лідера. Як розповіло джерело, власне цим і пояснюється закритість зустрічі: «британці бачать, як «витікає» інформація з України»Сам Зеленський заявив, що на ній говорили про проблему дезінформації та фейкових новин.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!