Ковзанка і новорічна ялинка у Львові та посилення карантину в Україні. Головне за добу

1028 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.
Фото: Фотографії старого Львова

Фото: Фотографії старого Львова

Наступного тижня уряд планує посилити карантин в Україні. Здебільшого зміни стосуватимуться правил для «жовтого» рівня епіднебезпеки. Детальніше про те, які обмеження посилять, читайте у публікації.

Ковзанка у Львові запрацює вже наступного тижня. Традиційна зимова локація поблизу Ратуші відкриється 7-8 грудня. Наразі триває монтаж льодової арени.

Головне новорічне дерево у Львові з’явиться вже через два тижні. Ялинку в центрі міста планують встановити напереддодні Миколая 17 грудня. Під час відкриття новорічної красуні співатиме дитяча капела «Дударик». Натомість у місті анонсували, що у новорічну ніч жодних заходів не проводитимутьб, аби не скупчувати людей.

У Львові не будуть демонтувати пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту. Вчора, 30 листопада на сесії міської ради розглянули ухвалу, петицію про демонтаж пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту, який встановили у серпні на площі Євгена Маланюка. Підтримали демонтаж 12 депутатів з 64 депутатів.

У львівському парку «Залізна вода» вирощуватимуть овочі та фрукти, і навіть виноградник. На публічному сад-городі, що на території колишнього міського розсадника у парку «Залізна вода», волонтери встановили 12 підвищених грядок для вирощування різноманітних їстівних культур, а також 2 шпалери під майбутній виноградник.

З 1 грудня в Україні підвищать заробітну плату освітянам. Вчителі у школах отримуватимуть більше на 8,4%. До слова, це вже друге підвищення зарплати працівників шкіл за 2021 рік.

Рада ухвалила статус військових капеланів як військовослужбовців. Після того, як документ підпише президент, працюватиме служба військового капеланства, яка визначатиме як і де повинні працювати капелани, також їх чисельність та підпорядкування.

Аналітик Остап Кривдик поділився з Tvoemisto.tv думками про те, чи готова Європа і США допомогти Україні, якщо Росія виявить пряму агресію, а також як наразі вони реагують на концентрацію російських військ біля українських кордонів.

Гарного дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!