Кожен четвертий українець не знає, коли в країні пройдуть місцеві вибори. Опитування

1600 0
Також 55% зазначили, що їм невідомо, як пройдуть вибори.

26% українців, тобто кожен четвертий, не знають, або ж вагалися з відповіддю про те, коли в країні відбудуться місцеві вибори. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 4-7 жовтня.

Водночас 58% опитаних знають, що вибори відбудуться 25 жовтня, ще 14% відповіли, що вони пройдуть цього місяця, 2% назвали інший місяць і число. У середині вересня лише третина знали точну дату місцевих виборів.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

Також 55% зазначили, що їм невідомо, як пройдуть вибори. 20% знають, за якою системою пройдуть місцеві вибори (у вересні таких було 13%), 26% визнали свою часткову обізнаність стосовно цього питання.

Що важливо, за останні чотири роки зросла переконаність у важливості власного голосу на виборах. Так, у 2016-17 рр. близько половини опитаних говорили, що їхній голос нічого не вирішує. Цього року таких – третина. Більше половини переконані у зворотному. Найбільше останніх серед мешканців Києва, Галичини, молодших опитаних та тих, хто заявив про свою обов’язкову участь у виборах.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні відбудуться чергові вибори у місцеві ради уже за новим законодавством та на новій територіальній основі. Зокрема, вперше мають обирати депутатів та голів ОТГ та райрад.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!