Кожен педагог знає, як діяти у разі надзвичайної ситуації, – головний освітянин Львова

835 0
Учителі також пройшли відповідне навчання щодо дій у разі хімічної, радіаційної, ядерної атак.

Львівські вчителі знають, як діяти у разі повітряної тривоги та іншої надзвичайної ситуації. За твердженням керівника управління освіти ЛМР Андрія Закалюка, вчителі також пройшли відповідне навчання щодо дій у разі хімічної, радіаційної, ядерної атак. Про це він повідомив у матеріалі Tvoemisto.tv Безпечне навчання. Як діяти під час різних загроз учням у школах та студентам у вишах.

«Педагогічні працівники володіють всіма знаннями, як поводитися і скільки перебувати в укритті у разі небезпеки. Тепер працюємо над алгоритмом дій стосовно дітей, батьків, а також щодо забезпечення укриттів найнеобхіднішим, щоби за потреби діти могли перебувати в них 48 годин. Ніхто з нас не може передбачити сценарій розвитку подій, але маємо бути готові до будь-чого», – пояснює він.

Читайте також: Від цього часто залежить життя людини. Що має бути в домашній аптечці

Додамо, до початку навчального року кожна школа мала кошти на закупівлю води, медикаментів, інших найнеобхідніших речей. Перелік медичних засобів, які повинні бути в аптечці для надання першої медичної допомоги у школах, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я. Також у кожній школі є медична сестра.

Нагадаємо, що на впорядкування укриттів у львівських школах міська влада виділила орієнтовно 50 мільйонів гривень. Детальніше про те, як пройшов перший місяць навчання учнів та студентів у реаліях повномасштабної війни, наскільки вони обізнані з алгоритмом дій на випадок різних небезпек, зокрема хімічної та ядерної атак, хто відповідальний за життя і здоров’я учнів та студентів, коли ті перебувають на очному навчанні, читайте за посиланням на Tvoemisto.tv.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!