Політична реклама

Кожен п'ятий львів'янин має право на пільги

1609 0
З метою налагодити чіткий облік даних про пільгові категорії населення за соціальною ознакою було створено Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП). Відтак, спеціалісти секторів персоніфікованого обліку районних відділів соціального захисту забезпечують включення та підтримують в актуальному стані інформацію про осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства України.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

"Зібрана в ЄДАРПі інформація використовується для перевірки достовірності поданих відомостей підприємствами-надавачами послуг та проведення з ними розрахунків за надані послуги пільговикам.

Станом на 1 лютого 2013 року в управлінні соціального захисту Львівської міськради на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебувають 152,4 тис. пільговиків", - зазначила Леся Дронь, начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР.

Для включення до Реєстру інформації про пільговика необхідно подати такі документи:

  • довідку про склад сім'ї;
  • копії документів, що підтверджують право пільговика та членів його сім'ї на пільги (з пред'явленням оригіналів цих документів);
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та інших обов'язкових платежів;
  • пред'являє паспорт та надає інформацію про характеристику житла та послуги, щодо отримання яких він має пільги та реально ними користується.

Пільговик, який має право на конкретну пільгу згідно з кількома законами України, включається до Реєстру як пільговик, що користується цією пільгою згідно з одним Законом України за його вибором.

Якщо фізична особа має право на пільги згідно з кількома законами, до Реєстру включається така інформація про пільговика.

У разі зміни місця проживання пільговик знімається з обліку в уповноваженому органі за місцем попереднього проживання та стає на облік за новим місцем проживання.

Для отримання детальнішої інформації необхідно звертатись у районні відділи соціального захисту за телефонами:

Галицький:              тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:         тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний            тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:         тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:      тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:             тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66)


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!