Кожен третій депутат Львівської міськради приховує майно чи бізнес. Інфографіка

2963 0
Депутати місцевих рад, які вказали неправдиві дані в деклараціях про доходи, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Проте, як показали результати дослідження, їх це не дуже мотивувало вказувати правдиві дані у деклараціях за 2015 рік.
фото: blog.popular.com

фото: blog.popular.com

 «Наші гроші. Львів» провели перевірку декларацій депутатів Львівської міської ради за 2015 рік і виявили, що кожен третій депутат приховує чи то майно, чи бізнес. Не у всіх вдалось отримати коментар-пояснення про причини неправдивих даних в документах. Ті, з ким таки вдалося поспілкуватись, найчастіше стверджували, що «не знали» чи «забули».

Читайте також: Президент: автори декларацій звітуватимуть, звідки вони взяли гроші

«Наше дослідження не мало на меті зганьбити депутатів, про яких піде мова нижче, а лише допомогти їм в подальшому правильно і достовірно заповнювати декларацію»,  – зазначають автори дослідження.

Відтак, із 64 депутатів Львівської міськради десятеро не задекларували внески до статутних капіталів товариств – своїх чи родини, а також дев’ятеро – приховали якесь майно.

Найбільшими деклараційними тіньовиками виявились Григорій Козловський (БПП), Ірина Сердюк (Громадянська позиція) та Ігор Корончевський (Самопоміч). Ця трійка не задекларувала жодного внеску до статутних фондів власних фірм, хоча кожен з них давно і активно веде господарську діяльність, а суми цих внесків сягають мільйонів гривень.

Детальніше про те, що не задекларували львівські народні обранці читайте у повному матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!