Кожна 10 ДТП на Львівщині з вини п’яного водія. Куди скаржитися

2337 0
Сьогодні вночі, 10 листопада, близько другої години ночі у Дрогобицькому районі внаслідок ДТП загинули троє пішоходів, ще двоє – отримали тілесні ушкодження. Всі вони – молоді люди до 18 років. Трагічна подія сталася з вини водія, який, за попередніми даними, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Tvoemisto.tv поцікавилося у ДАІ, як часто нетверезі водії на Львівщині стають винуватцями ДТП і куди повідомити, якщо ви бачите такого водія за кермом.
Фото: 7dniv.info

Фото: 7dniv.info

За 10 місяців цього року з вини водіїв, які керували авто у нетверезому стані, трапилося 145 ДТП, внаслідок яких загинуло 18 людей, а 218 отримали травми різного ступеня важкості, повідомила tvoemisto.tv речник ДАІ Львівщини Галина Лемішко. За статистикою, кожна десята ДТП з постраждалими стається з вини нетверезих водіїв.

За кордоном є поширеною практика, коли учасники дорожнього руху повідомляють правоохоронцям про нетверезих водіїв на дорозі. У Львові це трапляється не так часто, однак працівники ДАІ міста також отримують повідомлення про водіїв-порушників.

За керування транспортним засобом у нетверезому стані для водіїв передбачений штраф від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на термін від одного до двох років, або адміністративний арешт від 7 до 10 діб, повідомляють на сайті департаменту ДАІ МВС України.

Якщо ви помітили водія, який керує авто у стані алкгольного сп’яніння, телефонуйте до чергової частині ДАІ Львова за номерами 234-09-44 або 234-09-32.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!