Політична реклама

Кожна 10 шуба в магазині чи на базаірі - підробка

1685 0
За статистикою кожна десята норка, бобер чи шиншила - несправжні. Очолює рейтинг підробок норка, - її заміняють кроликом, бобром або фарбованим бабаком.

На другому місці - шиншила, яку підміняють підфарбованим кроликом і спеціально виведеною не такою дорогою породою - кроликом-рексом. Замикає трійку лідерів підробок бобер, за якого видають нутрію, - повідомляє ТСН.

За словами продавців хутра, у гонитві за дешевим товаром, українці не звертають уваги на якість.

"Впала споживча спроможність людей, менше грошей стало, можливостей, а назва норка - це як машина "мерседес", яку купити хоче кожен", - розповіла власниця магазину хутра Лілія Шевченко.

Фахівці рекомендують, перш ніж зробити таку серйозну та дорогу покупку, клієнт повинен добре розбиратися в хутрі. Обов'язково слід перевірити зворотню сторону шутра, якої б довжини не був одяг. Таким чином, можна впевнитися, чи хутряний виріб зшитий із цільних пластин. Якщо ж із клеєних шматків - гарантії на довге життя шуби мало.

Також варто щіткою перевірити саме хутро. Якщо після його прочісування на щітці не буде волосинок, значить хутро хороше, якщо ворс таки буде - значить вже йде отічність шкірної тканини, десь порушена технологія. Саме наявність помилок у виробництві може у подальшому призвести до руйнування хутра.

Утім, щоб точно убезпечитися від підробки, недешеву покупку експерти радять робити у спеціалізованих магазинах. Аби було кому потім висунути претензії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!