Кожне 15 немовля в Україні народжується передчасно. Які медпослуги для них є безоплатними

1163 0
У НСЗУ планують покращити також пакет реабілітаційних послуг для передчасно народжених дітей або тих, що народилися хворими.
фото: волинський обласний центр громадського здоров

фото: волинський обласний центр громадського здоров'я

В Україні щороку передчасно народжується близько 20 тисяч немовлят, тобто кожен 15-й новонароджений. Із впровадженням в Україні Програми медичних гарантій кожне немовля, яке народилося передчасно або зі складною неонатальною патологією, отримує безоплатну медичну допомогу у повному обсязі. Вона є безоплатною для її родини.

Як повідомляють у пресслужбі Національної служби здоровя України, за надання допомоги дітям, які народились з масою тіла до 1 500 г, встановили найвищий тариф – 98,5 тис грн. У першому кварталі 2021 року цей тариф зберігається. А з квітня становитиме 113 725 тис. грн.

Читайте також: Львів'янок закликають в'язати чудо-восьминіжок для недоношених діток

До безоплатного пакету допомоги у складних неонатальних випадках включено:

  • інтенсивну терапію новонароджених та їх виходжування;
  • цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;
  • респіраторну підтримку;
  • парентеральне харчування;
  • лабораторні та інструментальні дослідження;
  • офтальмологічний та аудіологічний скринінг для недоношених немовлят;
  • вакцинація, згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

 

До тарифу включені ліки, які входять у Національний перелік лікарських засобів, та вартість медичних виробів та витратних матеріалів. Також у НСЗУ планують покращити пакет реабілітаційних послуг для передчасно народжених дітей або тих, що народилися хворими.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!