Чому вчора на Львівщині тричі лунала повітряна тривога

1207 0
Коротко про ключове з життя Львівщини за добу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Сирени тричі оголошували про повітряну тривогу у Львівській області – 31 січня об 11:17, 12:50 та 14:30. В усіх випадках фіксували на території білорусі зліт винищувачів МіГ-31К, які є носіями ракет «Кинджал». Загрози не справдились. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Переселенці. Двома евакуаційними потягами у Львівську область прибула 71 людина, одним автобусом – 13 ВПО. Трьома поїздами у Перемишль вирушили 575 осіб. 

Електроенергія для ВПО. На Львівщині юридичні особи, приміщення яких використовують для поселення ВПО, отримують електроенергію за ціною як для побутових споживачів. Від березня до грудня 2022 року вказані суб’єкти господарювання області сплатили за спожиту електроенергію 9,2 млн грн. 18,9 млн грн вдалось зекономити. Це дозволило зменшити навантаження на бізнес в складний воєнний час та спрямувати зекономлені кошти на виплату зарплати працівникам та на розвиток підприємництва. Забезпечення електроенергії для юридичних осіб за ціною як для побутових споживачів ініціювала Львівська ОВА спільно з «Львівенергозбут» на підставі Закону України «Про ринок електричної енергії».

Пожежна команда. У Золочівській та Бродівській громадах запрацює добровільна пожежна команда. 34 майбутні пожежники уже пройшли спеціалізоване навчання в межах проєкту USAID «Говерла».

Трансплантація. У Західноукраїнському медцентрі спеціалісти провели 11-річній Софії з Харкова трансплантацію кісткового мозку. Раніше більшість жителів України виїжджали для трансплантації за кордон. Сьогодні ж їхні життя рятують вдома. Усі трансплантації для пацієнтів безкоштовні. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!