Козицький пояснив, чому на Львівщині продовжуються тривалі відключення електроенергії

4890 0
В енергетичній системі країни досі значний дефіцит. Найбільше – у Львівській, Вінницькій, Київській областях.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Загроз повітряно-ракетних ударів в області не виникало. На Львівщині все спокійно. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Триває відновлення енергетичної інфраструктури області. В енергетичній системі країни досі значний дефіцит. Саме тому є графіки відключень. Найбільше – у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській, Хмельницькій областях і в Києві.

«Ви маєте розуміти, якщо на Львівщині спокійно, це не означає, що спокійно в усіх областях. Наприклад, в ніч на вчора іранські дрони атакували Одеську область. Без електроенергії залишилися понад 1,5 млн людей… Так, відключення світла – це складно. Але гірше, коли його нема взагалі. Ви знаєте, хто наш ворог. Ви знаєте, що наші воїни шукають всі можливості, щоб захистити області. Ви знаєте, що наші енергетики навчилися за кілька тижнів робити ту роботу, яка раніше тривала б місяцями», – каже він.

Прихисток перелесенців. Двома евакуаційними потягами з областей, де тривають активні бойові дії, на Львівщину прибули 82 людини. Одним автобусом в нашу область евакуювали ще 49 людей. Чотирма поїздами зі Львівщини у Перемишль вирушили 516 осіб.

Польська система «Птах» надає безкоштовні автобуси для евакуацій мешканців України з Головного залізничного вокзалу Львова за кордон. Щоб знайти такі автобуси, коли прибудете на вокзал, заерніться до волонтерів медико-психологічної допомоги. Вони допомагають людям на вокзалі з перших днів повномасштабної війни.

Якщо ви готові стати волонтером медико-психологічної допомоги, навіть кілька годин на тиждень мають велике значення, просять заповнити форму.

На всіх переходах у Львівській області на виїзд за добу оформили 20 тисяч 343 людей. На в‘їзд – 18 тисяч 213. З них українців – 17 тисяч 103.

Поліція області опрацювала за добу 1428 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!