Козицький прокоментував слова Садового про пошкодження усіх електропідстанцій

4695 0
Наразі Львівщина отримує світло у повному обсязі, попри те, що кілька підстанцій були уражені кілька разів.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Станом на сьогодні на Львівщині перебоїв з електропостачанням практично немає. Графік споживання електроенергії відповідає виділеному ліміту на Львівську область. Про це під час брифінгу в Media Center Ukraine розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Підстанції енергетичної інфраструктури Львівщини функціонують. Наразі не йдеться про їхній повний вихід з ладу, натомість тривають роботи з відновлення енергооб’єктів», – сказав він. 

На запитання журналістки, яка процитувала Андрія Садового щодо зруйнованих майже всіх електропідстанцій області через ракетні обстріли, він сказав, що не знає, про які саме підстанції говорив мер Львова. 

Читайте також: Ворог влучив у об'єкт критичної інфраструктури на Львівщині

«На території Львівської області є величезна кількість підстанції. Є підстанції «Укренерго» та підстанції «обленерго». Підстанції «Укрненерго» – це розподільчі підстанції, з яких потім подається електроенергія на підстанції «Львівобленерго», а звідти на кінцевого споживача. До того ж існує система «Укрзалізниці», яка має свої підстанції. Про які говорив підстанції Андрій Іванович я не знаю», – сказав Максим Козицький.

Він зазначив, що наразі Львівщина отримує світло у повному обсязі, попри те, що деякі підстанції були уражені кілька разів.

«Говорити, що були пошкоджені всі підстанції точно не можна, тому що їх тисячі на території області», – зазначив він.

Нагадаємо, росіяни уночі з 15 на 16 лютого завдали ракетного удару по Львівській області. Зокрема, три ракети влучили в об‘єкт критичної інфраструктури.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!