Козицький розповів, чому графіки планових відключень світла не відповідають дійсності

27366 0
Через обстріли в інших регіонах на Львівщині вимушено запровадили екстрені відключення світла.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Станом на 27 листопада завдяки праці енергетиків, комунальників та надзвичайників у Львівській області є можливість подавати світло, воду та тепло у кожну домівку, але в енергосистемі України не вистачає потужності. Це наслідок масованого ракетного удару, який ворог завдав по всій країні 23 листопада, а також ракетних ударів впродовж наступних днів у регіонах. 

Джерело: голова Львівської військової адміністрації розповів Максим Козицький 

Він також розповів, чому графіки планових відключень світла не відповідають дійсності:

Якщо ворог обстрілює енергооб‘єкти в одній області, від цього страждає вся країна. Так і сьогодні: через обстріли в інших регіонах, на Львівщині вимушено запровадили екстрені відключення. Це означає, що графіки відключень зараз не діють.

Читайте також: Якщо вам вимкнули світло, а Петру ні, то жаба давить двічі, – Садовий

Чому в сусідньому місті/ селі/ будинку навпроти все світиться, а в нас немає світла вже другу добу:

Вимкнення запроваджують всюди. Виняток – об’єкти критичної інфраструктури. До них належать медзаклади, ТЕЦи, насосні станції, військові об‘єкти, об’єкти, які забезпечують подачу води, зв'язок, сервери, зберігання ліків, органи правопорядку. До об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині належать 25% споживачів «Львівобленерго». Якщо будинок живиться від однієї лінії з такими об‘єктами, живлення у ньому також не виключатимуть. 

І ще одне щодо «будинку навпроти»: будьмо чесними, ви ж не спостерігаєте за ним 24/7. Часто саме тоді, коли вам включили світло, будинок навпроти – знеструмлений, але ви займаєтеся своїми справами і не звертаєте на це уваги.

Читайте також: Чому не у всіх вимикають електроенергію і не дотримуються графіків. Пояснення «Львівобленерго»

Чому я не можу додзвонитися в кол-центр Львівобленерго:

Насамперед хочу нагадати: у кол-центрі також працюють живі люди. Пам’ятайте про це, коли комунікуєте з ними. Ніхто не міг передбачити, що половина області може залишитися без світла, тому кол-центр не спроможний одночасно прийняти дзвінки від всіх. Але це не проблема, бо:

Чому світяться вивіски, реклама і стовпи на вулиці, а ми сидимо без світла:

Включати чи виключати рекламу, вивіски та інші декорації, які в межах робочого часу підсвітлюють об‘єкти, які є у приватній власності, вирішують власники цих об‘єктів. Тут ми можемо розраховувати лише на совість власників. Але також треба розуміти, що окремі будинки «світяться», бо використовують альтернативні джерела енергії (генератори, акумулятори та інше), і їх не завжди виставляють перед магазинами чи ресторанами, щоб ми могли з впевненістю сказати, хто від чого живиться. 

Від 21 жовтня на Львівщині діє заборона на використання усіх видів зовнішнього освітлення на час комендантської години, окрім освітлення вулично-дорожньої мережі та об’єктів критичної інфраструктури. Також діє заборона на освітлення зовнішньої реклами, розміщеної на фасадах будинків та споруд, спеціальних конструкцій – після завершення робочого часу суб’єктів господарювання, незалежно від організаційно-правової форми. Ця заборона діє для усіх. Якщо маєте інформацію про порушників, потрібно зателефонувати у поліцію

Читайте також: На Львівщині без світла залишаються 718 населених пунктів

Голова Львівської ОВА закликав мешканців підтримати наших енергетиків та енергосистему і економити світло. 

«Утримайтесь від використання порохотягів, мікрохвильовок, кавоварок, посудомийних машин та інших потужних приладів. Користуйтесь електроенергією лише за нагальної потреби, так ми зможемо одночасно заживити більшу кількість споживачів», – додав він.

Нагадаємо, що дізнатись інформацію про відключення можна через ботів у Viber або Telegram від «Львівобленерго». Вони надсилають сповіщення про орієнтовні вимкнення електроенергії за вашою адресою. Tvoemisto.tv нещодавно розпитало у міського голови Львова Андрія Садового про те, чому обмежують електроенергію, коли краще користуватися приладами і що робити вдень – читайте тут.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

ТЕГИ: відключення світла, планові відключення, козицький, світло на Львівщині

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!