Козицький закликав економити електроенергію, щоб не було відключень

1012 0
Обмежене використання світла у одній області допоможе стабілізувати ситуацію у всій країні.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Голова Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців підтримати наших енергетиків та енергосистему і економити світло. 

Джерело: Козицький у Telegram

«Сьогодні зранку графіки погодинних відключень запровадили для 7 областей України, але цього виявилось недостатньо, адже зросло споживання електроенергії у порівнянні з буднями та попередньою суботою. Тому НЕК «Укренерго» дало розпорядження ввести у цих областях аварійні відключення всіх категорій споживачів», – написав він. 

Наразі на Львівщині планових та аварійних відключень немає, але надалі важливо економити електроенергію і намагатися максимально обмежити її використання у пікові години навантаження на енергосистему країни – з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

«Використання електроенергії в одній області впливає на роботу енергосистеми у всій державі», – додав він. 

Читайте також: Що справді допомагає економити електроенергію. Прості та дієві правила

Зазначимо, що сьогодні, 6 листопада, Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання. Зокрема, йдеться про м. Київ, Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську,  Полтавську області.

Про те, чому обмежують електроенергію, коли краще користуватися приладами і що робити вдень – читайте тут.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!