Козицький-старший запустив на Львівщині нову сонячну електростанцію

2650 0
Орієнтовна потужність електростанції становить 996 кВт.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

На Львівщині запрацювала нова сонячна електростанція. Її запустила ще наприкінці грудня 2022 року ТОВ «Енергоінвест» на території Камʼянка-Бузького району. Про це повідомили у Камʼянка-Бузькій міській раді.

Йдеться про земельну ділянку загальною площею 6 га. Орієнтовна потужність електростанції становить 996 кВт.

Читайте також: Росіяни знеструмлюють міста. Як підготуватися до того, що не буде світла чи тепла

«Сьогодні дуже важливий розвиток альтернативних джерел енергії. У той час як частина енергетиків працюють над відновленням критичної інфраструктури після ракетних ударів, інші створюють нові потужності, що в сукупності працює на стабілізацію енергетичної системи країни. Сподіваємось, новий енергетичний проєкт дасть поштовх для встановлення й інших станцій альтернативної енергії на території району та області», – пояснюють у міськраді.

Додамо, що, за даними аналітичної системи Youcontrol, контрагент ТОВ «Енергоінвест» зареєстроване у 2003 році у Львові на вул. Шота Руставелі. Керівником організації є Тарас Федак, а кінцевим бенефіціарним власником – Зіновій Козицький.

Читайте також: Козицький відкрив нове родовище на Львівщині та запускає вітрову електростанцію

Нагадаємо, напередодні ТОВ «Нордік-буд», що належить Зіновію Козицькому, батьку очільника Львівської ОВА Максима  Козицького, придбала право на видобуток бурштину на чотирьох ділянках у Рівненській області. За словами ще одного сина бізнесмена Степана Козицького, вони планують робити ювелірні вироби з бурштину. 

Для довідки

Зіновій Козицький є батьком голови Львівської ОВА Максима Козицького та входить сотні найбагатших українців за версією Forbes. Його основний бізнес – розвідка та розробка газових родовищ, видобуток природного газу (ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (ПЕК), ТОВ «Західнадрасервіс», ТОВ «Георозвідка», ТОВ «Нордік-Буд», ПП «Нордік», ТОВ «РСГ», ТОВ «Велл Ко», ТОВ «Геологічне бюро «Львів»» (ГБЛ), ПП «Проект-Буд», ТОВ «Горизонти»). У ТОВ «ПЕК», «ГБЛ» та «Горизонти» партнером Зіновія Козицького через нідерландську холдингову компанію є чеський мільярдер Карел Комарек. Його компанія Moravské naftové doly є партнером російського «Газпрому». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!