«Краще втратити плани, ніж втратити життя». ВООЗ закликала на свята посидіти вдома

1266 0
Людям доведеться відмовитися від якихось планів взагалі або перенести їх.
Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Всесвітня організація з охорони здоров'я закликала людей змінити цьогорічні святкові плани та скасувати поїздки та зустрічі, щоб запобігти поширенню штаму Омікрон та надмірному навантаженню на медичні системи своїх країн. Про це повідомляє BBC News Україна.

Читайте також: Перший інфікований штамом «Омікрон» в Україні вже одужав

«Краще втратити плани, ніж втратити життя. Всі ми втомилися від цієї пандемії. Всі хочемо провести час із родиною та друзями. Всім хочеться повернутися до норми. Найшвидший шлях до цього для усіх нас – політичних лідерів та пересічних громадян – ухвалювати складні рішення, які допоможуть захистити нас самих та інших», – каже голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

За його словами, у деяких випадках це означатиме, що людям доведеться відмовитися від якихось планів взагалі або перенести їх.

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

Водночас, як зазначив голова ВООЗ, пандемію можна подолати вже у 2022 році. Але за умови, що 70% населення кожної країни буде вакциновано до середини року. Тедрос Адан Гебреїсус уточнив, що штам Омікрон поширюється набагато швидше, ніж штам Дельта.

Нагадаємо, що в Україні вже пронозували, що скоро в нас може з’явитися новий штам коронавірусу Омікрон, хоча у час новорічних свят прогнозують стабільну ситуацію.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!