Із лікарень Львова створять три медичні об’єднання. Що зміниться для пацієнтів

9112 0
Об’єднання надаватимуть ургентну, планову і гінекологічну допомогу.

У Львові до кінця року планують створити три медичні об’єднання. Зокрема, це буде об’єднання, яке надаватиме невідкладну, планову та гінекологічну допомогу. Про це сьогодні, 11 травня, стало відомо під час брифінгу, на якому були присутні більшість головних лікарів медичних установ Львова.

Читайте також: Чи будуть у Львові об'єднувати лікарню швидкої допомоги із дитячою лікарнею на Орлика

За словами мера Львова Андрія Садового, йдеться про об’єднання лікарень, а поліклініки та сімейні лікарі працюватимуть надалі без змін.

У перше об’єднання увійдуть 8-ма міська лікарня, Лікарня швидкої допомоги та дитяча лікарня на вул. Орлика і вони надаватимуть ургентну невідкладну допомогу.

Друге об’єднання стосується планової допомоги, відновного лікування та реабілітації. Сюди увійдуть 1-ша, 4-та, 5-та, 10-та лікарні.

Третє об’єднання стосуватиметься акушерства та гінекологічної допомоги. В об’єднання увійдуть пологовий будинок № 1, пологове відділення 3-ї міської лікарні.

Читайте також: Чи мають породіллі платити за кесарів розтин. Пояснення НСЗУ

Як запевняють медики, зміни у кращу сторону мають відчути насамперед пацієнти.

«Львів’яни мають себе почувати захищеними та отримувати кращу допомогу. Люди отримають кращий сервіс, оперативнішу допомогу, більшу сферу послуг. Наші медичні об’єднання мають входити у топ кращих світу», – відповів на запитання журналіста Тvoemisto.tv Андрій Садовий.

Як уточнила у коментарі Тvoemisto.tv, головний медик Львова Леся Кобецька, в об’єднаннях буде одна юридична особа, яка у своєму складі охоплюватиме всі служби – фінансову і кадрову. Кошти по кожній медустанові, які увійшли в об’єднання, розподілятимуть спільно.

«У Львові щодо фінансування є заклади сильніші, а є й слабші. Наприклад, минулого року деякі медзаклади місто дофінансовувало, бо самі не справлялися. Після об’єднання має все змінитися – об’єднання розподілятиме кошти по кожній медустанові. Це для їх розвитку. Коли об’єднаний – значить сильний», – зазначила Тvoemisto.tv Леся Кобецька.

За її словами, у назвах медичних установ нічого змінювати не планують. Лікарні також працюватимуть у тих самих приміщеннях, з тим самим складом, але з кращими зарплатами.

Запрацюють медичні об’єднання наприкінці цього року або на початку наступного.

Читайте також: Поліклініка львівського онкоцентру запрацювала у новому приміщенні

Нагадаємо, у Львові планують перейменувати Лікарню швидкої медичної допомоги на Клінічне територіальне медичне об’єднання імені Святого Пантелеймона. Через це у місті почали говорити про можливе об'єднання медзакладу із дитячою лікарнею на Пилипа Орлика.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!