«Крилатим ґрунту не треба». Львів'яни вітають Ліну Костенко з Днем народження

2155 0
Ліну Костенко хочуть номінувати на Нобелівську премію з літератури.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Сьогодні видатна українська поетеса та письменниця Ліна Костенко святкує свій 91-ий День народження. У мережі її вітають, декламують вірші, присвячують композиції.

Співак, лідер гурту «Океан ельзи» Святослав Вакарчук написав на своїй сторінці у Фейсбук, що Ліна Костенко асоціюється у нього зі словами віра, надія і любов.

Львівський національний університет імені Івана Франка побажав поетесі здоров‘я, натхнення та нових творчих злетів.

 

Голова Львівської ОДА Максим Козицький зазначив, що Ліна Костенко – це людина неймовірного таланту, сталевої волі та гострого розуму. Без її творчості неможливо уявити нашу українську літературу.

Привітала віршем Ліну Костенко і 2-га Галицька бригада Нагвардії України.

Співачка Оксана Муха подякувала Ліні Костенко за натхнення, побажала їй многих і благих літ, а також подарувала пісню на її слова.


Музичний подарунок поетесі подарувала також Творча школа Павла Табакова.

Співак Назар Савко також привітав поетесу декламуванням рядків «Вночі із хаосу безсоння».

Зазначимо, що комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав ініціативу номінувати українську поетесу та письменницю Ліну Костенко на Нобелівську премію з літератури у 2022 році.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!