Криміналісти Львівщини отримали нове обладнання від Євросоюзу

2285 0
Криміналісти Львівської та Закарпатської областей пройшли 5-денний тренінг Консультативної місії Євросоюзу із вдосконалення роботи на місці скоєння злочину. По завершенню курсу правоохоронці отримали спеціальні експертно-криміналістичні набори.

Практичні заняття з використання експертно-криміналістичного обладнання на місцях скоєння злочину зі стрільбою, вбивством та зломом проводив Александру Дена, експерт управління розслідувань діяльності організованих злочинних груп та тероризму Генеральної прокуратури Румунії.

Слідчі та експерти Національної поліції та експертно-криміналістичного центру з Львівської та Закарпатської областей підвищували кваліфікацію щодо принципів та практик збору біологічних доказів, відбитків пальців, слідів вчинення злочину під час крадіжок зі зломом, доказів на місці скоєння злочину зі стрільбою тощо.

Читайте також: Про штрафи, зарплати та графік: львівська поліція звітувала про роботу

Крім того, 22 випускники курсу отримали 10 універсальних експертно-криміналістичних наборів, 3 балістичні набори, 6 цифрових фотокамер і набір криміналістичних ліхтарів різного спектру освітлення. 

«Ми намагалися зробити цей курс послідовним», – наголосив  Міхай Барбуту, один із організаторів тренінгу, радник з кримінальних розслідувань КМЄС. «Надане обладнання має допомогти роботі поліцейських обох областей. Також, двоє випускників курсу,  закарпатські експерти, відтепер зможуть проводити подібні тренінги для своїх колег на місцях і ділитися отриманими знаннями», – додав він.  

Читайте також: У Львові для дитячої клінічної лікарні придбали надсучасне обладнання. Відео

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ та Нацполіція підготували 14 жорстких законодавчих змін щодо розширення повноважень правоохоронців. Зокрема, збільшиться кількість підстав для зупинки транспортного засобу, водіям заборонять виходити з автомобіля, а від громадян вимагатимуть «неухильного виконання вимоги поліцейського».

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!