Кубок світу вперше виборов український гімнаст

2014 0
Здобуття Кубка світу стало завершенням урожайного спортивного сезону гімнаста Олега Верняєва. 21-річний киянин виграв усі три етапи кубкової серії в багатоборстві: у листопаді – в Штутгарті, в грудні – в Глазго та цими вихідними в американському Арлінгтоні, ставши першим українським спортсменом, якому вдалося стати володарем Кубка світу.

Як повідомляє прес-служба НОК України, Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав українського спортсмена та його особистого наставника Геннадія Сартинського з блискучим досягненням, побажавши з таким же натхненням та впевненістю йти до нових звершень на шляху до олімпійського Ріо-де-Жанейро.

Олег Юрійович Верняєв (29 вересня 1993 року, Донецьк, Україна) — брав участь в Олімпійських іграх 2012. Здобув срібло на чемпіонаті Європи в Монпельє. Через рік в Москві виграв бронзу. 8 липня на Універсіаді в Казані з командою виграв з командою України срібло, поступившись господарям росіянам. Наступного дня в багатоборстві розділив бронзу з російським спортсменом. На чемпіонаті Європи у 2014-му Верняєв виборов золото у вправах на брусах та дві бронзи — в опорному стрибку та команді. А на чемпіонаті світу став чемпіоном у вправах на брусах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!