#КучинськийОдужуй. Львів’ян запрошують на перфоманс у жанрі фізичного театру

3463 0
21-го лютого о 19.00 год. у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса відбудеться прем’єра танцювального перформансу у жанрі фізичного театру «Напрям рівно-ваги».
фото надали організатори

фото надали організатори

Показ є частиною благодійного марафону мистецьких акцій #КучинськийОдужуй.  Над постановкою працювали хореографи Тамара Максименко з Дніпра та Марія Бакало зі Львова. Виступ передбачає побудову танцювального перформансу в жанрі фізичного театру з застосуванням технік сучасного танцю, контактної імпровізації та перформативних практик.

У коментарі Tvoemisto.tv хореограф Марія Бокало пояснила, в чому унікальність жанру: «Тут саме фізичні аспекти прояву людини постають першочерговим творчим засобом для втілення авторського задуму. Людське тіло постає як першопрояв найтонших барв гами емоційних переживань, душевних трансформацій, ідейних усвідомлень».

Читайте також: «Горіховий дім» отримав приміщення та збирає кошти на відновлення Центру

Підготовка до перфомансу – це взаємодія двох хореографів та двох музикантів, а також тринадцяти учасниць. «У цьому проекті всі учасники робочої команди – дівчата, тож глядач побачить суто дівочий погляд на таку хитку тему балансу: внутрішнього, тілесного, абстрактного. Кожен у цій роботі говорить про себе, бо це відповідь кожної людини на її пошук, її прагнення знайти те очікуване, що дасть гармонію, баланс», – зазначають організатори.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!