Куди мандрують львів’яни: топ популярних місць для літнього відпочинку. Оновлено

6265 0
Львів – одне з найпопулярніших міст у туристів в Україні. Сюди щодня з’їжджаються сотні людей з усіх куточків держави та закордону. Tvoemisto.tv ж дізналося у місцевих туроператорів, куди найчастіше мандрують львів’яни та чому саме ці міста й країни обирають для відпочинку.
фото: www.forbes.com

фото: www.forbes.com

Туреччина, Болгарія, Єгипет, Угорщина та Австрія –п’ять основних напрямків, які обирають для себе та родини жителі Львова

Туреччина

У турфірмах популярність цього курорту пояснюють відносною дешевизною та доступністю. Найчастіше львів’яни їдуть відпочивати на тиждень або десять днів. «Найгарячішим» місяцем відпочинку є серпень – у цей час містян на турецьких пляжах істотно більшає.

У турагенції «Sol-mix Тур» кажуть, що найчастіше львів’яни у них обирають тижневий тур Туреччиною, під час якого туристи чотири дні проводять у Стамбулі, а ще три – в Антальї. Такий відпочинок включає не тільки купання у морі, а й екскурсії, під час яких відпочивальників знайомлять з місцевою культурою та пам’ятками архітектури. У Туреччині для туристів бронюють готель.  Мінімальна ціна за такий відпочинок – 700 доларів з людини.

Туреччина для львів’ян – це місце для сімейного відпочинку. Як зазначають у туристичній агенції «IN.DI.GO TRAVEL», неабияким попитом серед містян користується відпочинок де-люкс класу. Його популярність пояснюють тим, що тур носить характер all-inclusive. Переліт, готель, триразове харчування – про це все дбає туристична фірма. Щоправда такий відпочинок не передбачає екскурсій. Хіба що – за власним бажанням і за додаткові кошти клієнта. За тиждень елітного відпочинку містяни віддають від 1700 доларів за родину з трьох осіб.

Читайте також: У яких водоймах Львівщини можна офіційно купатися?

Болгарія

Якщо Туреччина – це майже завжди сімейний відпочинок для львів’ян, то Болгарія – курорт для всіх. У турагенціях кажуть: сюди їдуть ті, хто вже стомився від Туреччини, але все ще хоче гарно відпочити на березі моря. Гарний сервіс, чисті пляжі та відносно невисока ціна за поїздку – такі головні переваги цієї країни.

Турагенції пропонують як автобусні тури з екскурсіями, так і подорожі літаком. У середньому ціна за тижневий відпочинок, за прайс-листом львівських агенцій, становить 350 доларів з людини.

Єгипет

Єгипет львівські турагенції характеризують як біль-менш бюджетний варіант відпочинку. Бажаючі відвідати Єгипет не зникають цілий рік. Львів’яни їдуть сюди за старовинними пірамідами, чистими пляжами, сухим кліматом та ввічливим персоналом готелів.

Дістатися до Єгипту можна безпосередньо зі Львова літаком. Ціни на тижневий відпочинок для однієї особи стартують від 250 доларів.

Угорщина

Угорщина останнім часом вибилася в лідери серед туристичних країн для львів’ян. Основні причини – близькість розташування, диковинна архітектура та незвична культура. Як зазначають представники турагенцій, львів’яни вже втомилися від Польщі, а такі країни, як, наприклад, Німеччина, нам іще не по карману.

В Угорщину здебільшого їдуть на 4-5 днів автобусом. Такий тур, як правило, включає одну екскурсію найвизначнішими пам’ятками. Додаткові туристи замовляють за бажанням. Виїхати можна просто зі Львова. Мінімальна ціна за такий відпочинок – близько 80 доларів з людини.

 Австрія

Як зазначають представники місцевих турагенцій, для львів’ян Австрія – це старовинні палаци, собори, а також мальовничі озера. Саме за цими трьома позиціями завжди полює пересічний львівський турист. Як правило, до Австрії тури купують молоді люди.

Зазвичай – львівська подорож до Австрії –  це автобусний тур із кількома екскурсіями на 4 дні. Готель та одноразове харчування, як правило, входять у ціну туру. У середньому така подорож обходиться містянам у 200 доларів з людини.

Україна

Україною львів’яни або подорожують не так часто, як закордоном, або не звертаються за цими послугами до турфірм. Утім, серед найпопулярніших напрямків у жителів Львова – Закарпаття. Сюди їздять круглий рік і на різні терміни. На Закарпатті львів’ян приваблюють низькі ціни та якісний сервіс. Туроператори зазначають, що найбільш затребуваними є курорти у Косино та Береговому. Тур вихідного дня для двох тут коштуватиме у середньому 1500 гривень.

Інформацію з приводу турів Tvoemisto.tv надали: sol-mixtour.com.ua, indigotravel.com.ua, www.azimut-tur.com.ua, www.coraltravel.ua, tui.ua.

Читайте також: Мандрівки Львівськими озерами

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!