Куди можна податися у Львові, маючи в кишені 50 гривень

22424 3
Ми звикли, що візит у нове місто обов'язково тягне за собою фінансові витрати. Tvoemisto.tv є переконане, що "познайомитись" зі Львовом можна лише за півсотні гривень. Для туристів насправді відкривається безліч можливостей. Головне – добре розпланувати час та розставити пріоритети.
Фото з blogs.korrespondent.net

Фото з blogs.korrespondent.net

Центральна частина міста

Львів вже давно звик до туристів, які роблять фото біля оперного театру, ратуші, пам’ятника Шевченку. Самотужки обійти центр з усіма його зовнішніми цікавинками вдасться й за годину. Для тих, хто хоче не лише побачити, а й послухати, портал VisitLviv.net пропонує двогодинну екскурсію. Разом з PDF-мапою міста її можна безкоштовно завантажити тут. Приємний голос у навушниках підкаже, як краще пройти і що варто дізнатися про Катедральний собор, каплицю Боїмів, вежу Корнякта, чорну камяницю, монастир бернардинів та багато інших точок на карті.

Ратуша та Високий замок

Оглядові майданчики у Львові користуються великою популярністю та рідко пустують. Туристи називають незабутнім краєвид, який їм відкривається на Високому замку – особливо ввечері. Однак варто пам’ятати, що у непогоду похід на замкову гору може перетворитися на екстремальну пригоду. Тому часом краще зважити можливості, обставини й піднятися на вежу міської ратуші. Це не особливо вдарить по кишені (дорослі 10 грн., діти 5 грн.) та дозволить краще роздивитися Львів з висоти 65 метрів.

Музеї Львова

У центральній частині міста їх є чимало: на будь-який смак і гаманець. Львівський історичний музей, Італійський дворик, музей скла, музей зброї «Арсенал», музей Русалки Дністрової, музей історії релігії, аптека-музей та багато інших. Порада туристам: уважно читайте вивіски або ж завчасно знайдіть адреси потрібних музеїв в Інтернеті. Наявність студентського квитка допоможе заощадити 30-50%, але навіть і без нього ціни на відвідини львівських музеїв є досить приємними.

Галерея мистецтв

Прихильникам мистецтва радимо завітати на вулицю Стефаника, 3. Тут можна годинами блукати просторими залами й милуватися картинами відомих художників від XVII століття і до сьогодення. У галереї представлені твори мистецтва багатьох країн: Італії, Франції, Голландії, Німеччини, Австрії, Чехії, країн Далекого Сходу та колишньої Російської імперії. Вартість такого задоволення – лише 20 гривень, а вражень вистачить на цілий день.

Парки

Львівські парки красиві у кожну пору року. Це вдале місце для перепочинку, зустрічей та прогулянок. У кожного з них своя історія та особлива атмосфера. Серед парків львів’яни обирають для себе улюбленця, до якого ходять найчастіше. Туристи тим часом можуть недалеко від центру відвідати Стрийський парк, парк імені Івана Франка, а також паркову зону Високого замку. Це абсолютно безкоштовно, корисно для здоров’я та гарного настрою.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
2 Січня, 2015 16:08
Полина Аваст кричит, что по этой (вашей) ссылке - вирусная угроза: [***]://[***].visitlviv.net/page/ua/lvivat2hour/
( Разом з PDF-мапою міста її можна безкоштовно завантажити тут.)
30 Грудня, 2014 20:33
007 Ба йой, а цетрова і довкола манюня кава ві Львові коштує гедеж штирнайціть гривень- чи багато? Напевно, жи аж задуже. А, якщо її ще й цястком закусювати- то вже три рази на день кавов не вснідаєш.
30 Грудня, 2014 20:33
007 Ба йой, а цетрова і довкола манюня кава ві Львові коштує гедеж штирнайціть гривень- чи багато? Напевно, жи аж задуже. А, якщо її ще й цястком закусювати- то вже три рази на день кавов не вснідаєш.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!