Куди насамперед у Львові приходить весна. Топ-5 парків

4235 1
До весни залишився 1 день. А це, як відомо, пора прогулянок і запаху романтики в повітрі. Найшвидше «побачити» весну у Львові можна звичайно ж у парках, яких у місті є доволі. У передчутті наближення весни Tvoemisto.tv публікує топ-5 львівських парків.

Стрийський парк

Одне із найкращих львівських місць, де можна відчути прихід весни – Стрийський парк. Тут  можна не тільки пройтись просторими алеями і серед старих дерев і насолоджуватись першими промінями сонця, але й погодувати лебедів і качок біля ставка, або прогулятись разом із коханою людиною по невеличкому кам’яному містку. До того ж у парку можна чудово відпочити із дитиною – там працює дитяча залізниця

Парк Знесіння

Тут можна не просто подихати свіжим весняним повітрям та пройтись біля озера, але й зустрічати весну у дружній компанії за шашликом у затишних альтанках. Цей відносно молодий парк, оголошений об'єктом природно-заповідного фонду України.

Львів'яни часто називають парк "Знесіння" -  Кайзервальдом, що з німецької означає "королівський ліс". Існує легенда, що колись тут гуляв цісар Австро-Угорської імперії. Орім того, серед гірського рельєфу приховались мальовничі рейки старої колії.

Шевченківський Гай

В Шевченківському гаю навесні манить не тільки природа – туди  приїжджають поціновувачі етнографії та художнього промислу усієї країни помилуватись старовинними хатинками, взяти участь у різноманітних майстер-класах. Наразі у Шевченківському Гаю проходить виставка старовинних музичних інструментів. Тут також можна зайти у невеличку дерев’яну церкву.

Парк Івана Франка

Якщо ж вам кортить відчути прихід весни, не від’їжджаючи далеко від центру міста – Парк Івана Франка – ідеальне рішення. Це - затишний куточок природи та спокою серед міської метушні. На лавочках містяни не поспішаючи грають в шахи та підкормлюють місцевих голубів.

Високий Замок

Тим, хто цінує довгі піші прогулянки і високі підйоми обов’язково слід піднятися на Високий замок. Тридцятихвилинний підйом на гору кам’яними сходами не залишиться без винагороди – на самій вершині на вас чекають неймовірні краєвиди, де можна подивитись Львів, як на долоні, а також насолодитися кришталевим весняним повітрям.

Підготувала Яна Біляєва

 


Читайте також:
10 Травня, 2017 22:03
Olesia Kratko Дякую. Дуже допомоголи!)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!