Куди найчастіше літають українці після введення безвізу. Топ-10 міст

3666 1
У трійку найбільш популярних напрямків, авіаквитки за якими шукали українці після введення безвізового режиму з ЄС, увійшли Барселона, Рим і Париж.
фото: sobytiya.net

фото: sobytiya.net

Далі йдуть Мілан, Лісабон, Прага, Варшава, Амстердам, Афіни і замикає десятку лідерів – Мадрид. Про це повідомляє сайт аvianews.com із посиланням на дані пошуковика momondo. Більшість пошукових запитів припадало на перельоти з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра та Івано-Франківська, звідки регулярні рейси до Європи виконують як українські, так і іноземні авіакомпанії.

Читайте також: Куди найчастіше літають львів'яни. 5 найпопулярніших напрямків

При цьому, користувачі momondo з Києва найбільше цікавилися авіаквитками в Іспанію, Італію і Францію, зі Львова – в Італію та Іспанію, з Одеси – в Німеччину та Чехію, з Харкова – в Польщу і Іспанію.

За даними momondo, зростання пошукових запитів 12 червня 2017 року, в перший день після введення безвізового режиму з ЄС, склав + 319% у порівнянні з аналогічним днем ​​тижнем раніше. Протягом тижня інтерес до країн безвізової зони дещо стабілізувався, а в результаті приріст склав + 62,9%.

Читайте також: Усе, що треба знати про оформлення закордонного паспорта у Львові. Питання і відповіді

Нагадаємо, громадяни України, які мають дійсні біометричні паспорти, можуть відвідувати без отримання візи 22 держави ЄС, що входять до Шенгенської зони (Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція), чотири держави ЄС, що не входять в Шенген (Болгарія, Кіпр, Румунія і Хорватія), а також чотири держави, що не входять в ЄС, але є учасниками Шенгенської угоди (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія).


Читайте також:
24 Квітня, 2019 14:25
Виктор Добрый день, интересная статистика. Действительно многие мои знакомые начали чаще летать и я тоже. На прошлой недели покупал авиабилеты на <a href="[***]s://tickets.ua/">tickets.ua</a>, порадовал поиск и удобный интерфейс сайта. При выборе билетов рейсы имеют пометки, такие как "лучшая цена" или "самый быстрый" это круто, так как не нужно искать глазами длительность полета, если вы в описках быстрого пути (мне такой и нужен был). Покупка прошла отлично. Смело рекомендую.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!